Zavřít reklamu

Art Levinson je muž, který toho prožil po boku Steva Jobse v Applu opravdu hodně. Ve společnosti je již třináct let a kromě příchodu prvního iPodu byl také u přechodu na procesory Intel, příchodu iPadu nebo iPhone. V listopadu 2011 byl pak jmenován předsedou představenstva společnosti Apple. V této pozici je stále a kromě slušného platu si užívá také téměř 165 000 akcií Apple Inc. v hodnotě 75 000 000 dolarů. Arthur Levinson si však ani po více než roce od doby kdy nás opustil Steve Jobs nemůže zvyknout na to že tu zakladatel společnosti Apple již není.

V úterý odpoledne měl Arthur Levinson projev na Graduate School of Business ve Standfordu, kde mimo jiné uvedl: „Jobsovu absenci je těžké ignorovat i přesto, že společnost pokračuje v zavádění nových produktů. Stále se nemohu smířit s tím, že dojdu do zasedací místnosti a Steve tam není. Začal jsme číst Stevovu biografii, ale stále jsem ji nedočetl. Steve Jobs v očích veřejnosti nebyl z větší části tím Stevem Jobsem, kterého jsem znal.“

Levinson který je ve správní radě Apple už od roku 2000 řekl, že správní rada nemá velký vliv na nové produkty. Navzdory tomu však mohou být její námitky brány v potaz, protože každý člen správní rady je expertem v jiné oblasti. „Správní rada tu není na to, aby určovala parametry produktu. Je tu jako partner pro diskuzi, jako prostředek k diskuzi. V neposledním řadě je tu správní rada také na to, aby příjala a odvolala CEO,“ uvedl Levinson.

Arthur-levinson

*Zdroj: tech.fortune.cnn.com

Dnes nejčtenější

.