Zavřít reklamu

U několik let starého software se obvykle cena nemění a když, tak z pravidla směrem dolů. Toto pravidlo však neplatí pro Microsoft, který tři roky staré Office pro Mac 2011 začal prodávat za novou, vyšší cenu. Bohužel kromě ceny se nezměnilo nic a zatím co uživatele PC si již užívají Office 2013, na Mac je dostupný stále jen Office 2011, navíc od února s bonusem ve formě vyšší ceny.

Microsoft navíc nastavil stejnou cenu, za kterou prodává nové Office 2013 pro Windows. Za stejnou cenu tak uživatele Macu dostanou o tři roky starší verzi kancelářského balíku Office. Společnost se tímto krokem snaží srovnat ceny offline verzí Office a donutit uživatele používat Office 365, které jsou dostupné jak pro Windows tak Mac online, ovšem za poplatek 99$ ročně pro celou rodinu.

O tom svědčí také fakt, že společnost přestala prodávat výhodné multilicenční balíčky Office 2011 pro Mac a pokud tak chcete Office vybavit celou rodinu nebo kancelář ve které používáte Macy, musíte koupit několik licencí zvlášť bez jakékoli slevy. Ceny se mění postupně a je tak možné že lokální prodejci budou mít stále Office 2011 pro Mac za stejnou cenu, za kterou je již několik let prodávají. Jak je vidět tak zatím co některé společnosti se snaží zákazníky donutit k používání nových služeb díky jejich funkcím a pohodlí, Microsoft na to jde trošku jinou cestou.

microsoft-office-mac-price

*Zdroj: computerworld.com

Dnes nejčtenější

.