Zavřít reklamu

LG Display, jeden z popredných dodávateľov LCD panelov pre Apple a jeho produkty, sa zrejme skutočne bude podieľať na tom, aby v budúcnosti boli telefóny iPhone osadené displejmi vytvorenými na báze OLED technológie. Ako informoval Wall Street Journal, známa juhokórejská spoločnosť plánuje investovať až 656,7 milióna amerických dolárov do tejto v súčasnosti vychvaľovanej technológie. Podľa neho by mala spoločnosť používať OLED displeje v HD televízoroch už do konca júna 2014.

LG by malo nové displeje produkovať v továrni v meste Paju severne od Soulu. Pokiaľ by k investícii naozaj došlo, spoločnosť by bola schopná v tejto továrni mesačne vytvoriť až 156 000 obrazoviek s uhlopriečkou 55 palcov. Teoretici tvrdia, že táto správa môže mať čo dočinenia so správou spred dvoch týždňov, kedy Apple údajne zamestnal experta na OLED displeje, ktorý predtým pracoval práve pre LG. Navyše ak sa jedná o OLED technológie, špekulácie o použití týchto displejov sa objavovali už pred ohlásením tretej generácie iPadu, prvého modelu s Retina displejom. Technológia má svoje výhody i nevýhody. OLED displeje umožňujú výrobcom vytvoriť tenšie zariadenia s dlhšou výdržou batérie, no musia sa vysporiadať s postupnou stratou modrých farieb a vysokou cenou.

Technológia sa teda v portfóliu Apple produktov rozšíri až o niekoľko rokov, ak vôbec. Odhaduje sa však, že by to mali byť práve OLED displeje, ktoré nájdeme v údajne pripravovaných inteligentných hodinkách iWatch. Je otázne, či sa teda rozhodne Apple takéto panely použiť aj v prípade očakávanej HDTV, alebo dá prednosť zaužívaným LCD displejom.

*Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.