Zavřít reklamu

O tom, že jailbreak sa nepoužíva len na nelegálne sťahovanie plateného softvéru, ale aj na dobročinnosť, vás môže presvedčiť aj nový počin jedného z vývojárov v komunite, ktorá nemala to šťastie dostať svoje aplikácie do obchodu iTunes App Store. Nezávislý vývojár Filippo Biga sa rozhodol na Cydia Store zverejniť svoju novú utilitu LivelyIcons, ktorá obohacuje vzhľad ikon o vtipné animácie potom, ako niektorú z aplikácii otvoríte. Program stojí $1.99 a ako tvrdí, časť financií poputuje na podporu boja proti detskej rakovine.

„Dnes nebudem rozprávať o žiadnych technických detailoch: čo vám chcem dnes povedať, je to, že kúpou LivelyIcons môžete pomôcť ostatným ľuďom,“ uviedol Filippo Biga na svojom blogu, „V skutočnosti som mal s týmto programom už vopred pripravený plán: nahromadiť finančné prostriedky na podporu výskumu detskej rakoviny. Výskum je dôležitý, no množstvo ľudí si ho neuvedomuje až kým sa nestanú priamymi účastníkmi takýchto vecí.“

Samotná utilita vás pri kúpe vyjde $1.99, no po všetkých daniach a poplatkoch vývojárovi ostane z každej predanej kópie len jeden americký dolár. Vyzbieranú sumu hodlá prerozdeliť medzi dvojicu nadácii, Città della Speranza so sídlom v Padove a neziskovej nadácii Because of Ezra, založenej manželmi Kyle a Robynom Matthewsovými. Ako tvrdí Biga, prvý finančný balík pošle nadáciám 4 až 5 týždňov po vydaní aplikácie, aby nahromadil dostatočné množstvo peňazí od Saurika, zakladateľa Cydie.

LivelyIcons je dostupný na Cydia Store pre iPhone, iPod touch a iPad so systémom iOS 6 alebo novším.

livelyicons
*Zdroj: 9to5mac.com s odkazom na filippobiga.tumblr.com

Dnes nejčtenější

.