Zavřít reklamu

Podle indicií zahraničních médií se Google chystá představit po vzoru Applu a Microsoftu své vlastní kamenné prodejny Google Store. Podle všeho by navíc první obchody v USA a Británii měly otevřít své brány již v letošním létě. Právě z USA a Británie se pak dle úspěchů budou obchody šířit dále do světa, je však otázkou jestli uspějí vůbec první prodejny.

Jako první z velkých IT společností přišel s konceptem vlastních kamenných prodejen právě Apple. V průběhu let se z Apple Store stala druhá nejefektivnější prodejna na světě co se týká prodejů na jeden metr čtvereční. Později se přidal také Microsoft s Microsoft Store, následovaný Nokií, Samsungem a Sony. V letošním roce se podle zahraničních médií, které se odvolávají na své dobře informované zdroje představí také první prodejny Google Store.

Google by navíc v prodejnách nemusel prodávat pouze hardware v podobě tabletů a smartphonů Nexus, ale také své služby. Přece jen kartičky s kreditem na nákup internetové reklamy Adwords a Adsense našlo v předloňském roce mnoho z nás ve své schránce. Takové kartičky by pak mohli být velmi zajímavým obchodním artiklem, obzvláště k obdarování začínajících podnikatelů. Google se také dostane blíže k zákazníkům, které může lépe informovat o novinkách v Google Chrome nebo o možnostech vyhledávání, internetové reklamy, Google Maps a dalších desítek služeb které Google nabízí.

Hlavním cílem prodejen tak dle našeho názoru nebude prodávat prostřednictvím Google Store miliony tabletů a smartphonů, ale zejména navázat kontakt se zákazníky, kteří využívají služeb největšího internetového vyhledávače světa. Koncept prodejen tak bude připomínat mnohem víc Apple Genius bary než klasické prodejny se spotřební elektronikou.

google-chrome-store

*Zdroj: phandroid.com, 9to5google.com, fotografie phandroid.com

Dnes nejčtenější

.