Zavřít reklamu

Jailbreak je už dostupný na stiahnutie a určite sa každý z vás chystá nainštalovať tweaky/aplikácie zo Cydie, no nie každý musí mať s týmito aplikáciami skúsenosti. Preto vám server LsA prináša zoznam najpoužívanejších a najobľúbenejších aplikácií v jailbreak komunite, no ukážeme si aj nové s vysokým potenciálom.

SBSettings
Ako na prvý tweak/aplikáciu sa pozrieme na SBSettings (ďalej už len ako SBS). SBS je tu takmer od vydania prvého jailbreaku a stal medzi užívateľmi iZariadení veľmi populárny. A prečo? Každému z vás sa určite stalo, že ste potrebovali rýchlo zmeniť jas, zapnúť alebo vypnúť Wifi, bluetooth, 3G atď., no cesta do nastavení a ďalšom preklikávaní bola dosť otravná. A presne tu prichádza SBS. Jednoduchým potiahnutím prsta po statusbare sa vysunie malé okno, kde máte všetky tieto tlačítka rýchlo k dispozícií.

Ďalšie tlačítka, ako napr. pre OpenSSH, vyčistenie RAM sa dajú doinštalovať zo Cydie. Integrované sú aj switche na ON/OFF, respring, reboot. Po prvom vysunutí sa vám však design okienka nemusí páčiť, no nemusíte byť sklamaní. SBS ponúka zmenu designu v nastaveniach, no ak sa vám ani tie páčiť nebudú, stále si môžete doinštalovať iné zo Cydie. Osobne SBS používam odvtedy, čo som mal na iPhone jailberak a doteraz som sa ho nevzdal. Na SBS nepotrebujete vedieť repo, je už predinštalované v Cydií. A viete čo je najlepšie? Je zadarmo.

SBS2
SBS1

NCSettings
NCSetting je ako keby zjednodušená verzia SBSetting s výnimkou, že sa ukazuje v notifikačnom centre, čo môže viacerým užíavateľom sadnúť viac, ako vysúvacie okno z SBSettings. Máme dostupných 5 strán, ktoré posúvame potiahnutím prstu. Na prvej strane sú tie najpoužívanejšie, a to WiFi, zvuk, jas a zamknutie rotácie. Na ďalších stranách máme aj ďalšie, ako, edge, 3G, vibrácie, blesk, bluetooth, VPN a iné. Samozrejmosťou je aj usporiadanie switchov podľa vaších potrieb, a to v nastaveniach. Tento jednoduchý, no užitočný tweak je úplne zadarmo.

NCS2
NCS1

Springtomize 2
Pre niekoho nová vec a pre iného známy tweak. Populárny Springtomize sa posunul do verzie 2, kde prináša viacero vylepšení oproti prvej verzii. Springtomize umožňuje zmeniť na springboarde aj tie najmenšie maličkosti.  Dokáže zmeniť animácie, vypnúť vstavané funkcie ako napr. VoiceOver, multitasking a iné. Taktiež dokáže pár maličkostí aj na lockscreene, kde si môžete zobraziť sekundy k hodinám alebo namiesto foto skrátky umiestniť inú aplikáciu. Springtomize 2 je proste zmiešanina viacerých tweakov v jednom.
Cena: $2

Spring2
Spring1

Barrel
Barrel je veľmi jednoduchý tweak, ktorý vám pridá rôzne animácie ikoniek na springboarde pri prechádzaní stranami. V nastaveniach tweaku je bohatý výber spôsobov, ako sa vám ikonky budú pohybovať. Od kocky dovnútra a von až po Pacmana. Jednou z možností je aj „Random“, ktorá vám spôsoby bude vyberať náhodne.
Cena je $2.99

Barrel2
Barrel1

CameraTweak
Vstavaná aplikácia „Fotoaparát“ nie je zlá, no neponúka funkcie, ktoré by viacerí uvítali. Preto je tu CameraTweak. Tento tweak ponúka rozšírenejšie nastavnenia fotoaparátu, ale aj videa. Vo fotoaparáte si môžete nastaviť timelapse, samospúšť, oddelenie expozície od focusu a iné kompozičné mriežky vrátane zlatého rezu. Pre video je tu zasa možnosť zmeny rozlíšenia, pomer strán a taktiež aj zmeny fps/snímkov za sekundu – od 1 až po 60.
Cena: $0.99

CT2
CT1

 

Auxo
Na náš zoznam sa dostal aj zlepšovák pre multitasking – Auxo. Prednosťou tohto tweaku je zobrazenie náhľadov aplikácií spustených v multitasking bare, čo sa môže niekedy hodiť. Odstraňovanie aplikácií je jednoduché: potiahnutím aplikácie smerom dole ju z mt baru ukončíte. To samozrejme zaberie aj viac miesta, a preto bol pôvodne určený len pre zariadenia s väcším displayom, no je dostupný aj pre iPhone 4S a nižšie. Auxo ponúka v multitasking bare aj ľahko prístupné switche pre 3G, WiFi, airplane mód atď., ktore sa zobrazia posunutím prstom doprava. Switche sú rozdelené do dvoch radov, kvôli veľkosti, no aj napriek tomu sa s nimi pracuje pohodlne.
Cena: $1.99

Auxo2
Auxo1

iFile
Asi najobľúbenejší editor súborov pre iZariadenia. iFile umožňuje prezerať celú štruktúru súborov zariadenia a aj ich kopírovať, presúvať a dokonca aj zabaliť/zazipovať. iFile obsahuje aj vyhľadávanie, posielanie súborov cez mail a cez bluetooth medzi iOS zariadeniami, záložky a iné. Tento skvelý file manager je dostupný za cenu $4, ale je dostupná aj free verzia, ktorá ale absentuje viacerými možnosťami.

iFile2
 
iFile1

Quasar
Jedinečný tweak pre iPad! Quasar dovoľuje mať otvorených viacero aplikácií, ako okná, ktorých veľkosť sa dá upraviť.. Je tak možné pracovať v dvoch aplikáciach naraz bez toho, aby ste ich muslei prepínať, ako v natívnom multitaskingu. Taktiež, aj keď hráte nejakú hru a pritom si s niekým dopisujete, tweak sa zíde.
Cena: $9.99

Toto je na chvíľu všetko. Nabudúce si ukážeme ďalšie nové, ale aj staršie zaujímave tweaky.

Dnes nejčtenější

.