Zavřít reklamu

Milí příznivci tabletů a romantiky, společnost Logitech uveřejnila těsně před Valentýnem výsledky nezávislého průzkumu o lásce, vztazích a tabletech, který Logitech inicioval v lednu 2013 na oslavu svého úspěšného produktu Logitech Ultrathin Keyboard Cover. Dotazováno bylo 4×500 lidí v USA, Velké Británii , Francii a Německu. Ač se čísla netýkají našeho národa, myslím, že jsou docela pozoruhodná, ať už je berete jako valentýnský vtípek, nebo z nich chcete vyvodit něco hlubšího o povaze západní civilizace. Společnost Wakefield Research se v každém případě dušuje, že průzkum je přesný a poctivý.

  • Výsledky průzkumu ukazují, že i přes tradiční představy jsou zřejmě Němci národem, který romantice přeje nejvíce. Na otázku, zda je v pořádku sáhnout po tabletu poté, co s partnerem/partnerkou strávíte intimní chvíli, uvedlo 51 procent německých respondentů, že to v pořádku není – vyšší procento než v jakékoli jiné zkoumané zemi.
  • Ukazuje se také, že mnozí zjevně začínají upřednostňovat tablety před svými lidskými partnery. Na otázku, jak moc by je naštvalo nevratné rozbití iPadu ve srovnání s rozpadem vztahu se svým partnerem odpověděla téměř polovina Francouzů a Američanů (45 procent a 43 procent) a třetina Britů (35 procent), že by je stejně nebo více rozrušila ztráta jejich milovaného iPadu. Němci zatím vykazují mnohem větší oddanost ke svým lidským protějškům, výše uvedený postoj tam sdílí jen 27 procent.
  • Tyto výsledky jsou vtipné zejména v kontrastu s tradičním vnímáním Němců: za nejvíce romantický tento národ považuje jen tři procenta Američanů, dvě procenta Britů a čtyři procenta Francouzů.

 

ipad

Průzkum Logitech byl proveden společností Wakefield Research (www.wakefieldresearch.com) mezi 2000 dospělými lidmi ve věku 18 let a více, a to ve čtyřech zemích: v USA, Velké Británii, Francii a Německu. V každé zemi se mezi 7. a 15. lednem 2013 uskutečnilo 500 interview s pomocí e-mailové pozvánky a on-line dotazníku. Byly stanoveny kvóty zajišťující spolehlivé a přesné zastoupení populace svobodných dospělých ve věku 18 let a více.

Výsledky jakéhokoli vzorku se můžou lišit v závislosti na konkrétním výběru. Velikost této variability je měřitelná a je ovlivněna počtem rozhovorů a procenty vyjadřujícími výsledky. U interview v této konkrétní studii je pravděpodobnost 95 ze 100, že se jednotlivý výsledek průzkumu neliší o více než 4,4 procent od výsledku, který by se získal, pokud by rozhovory byly prováděny u všech osob v prostředí, které vzorek zastupuje.

Dnes nejčtenější

.