Zavřít reklamu

Podľa najnovších správ pochádzajúcich priamo z oficiálnej stránky Applu sa spoločnosti opäť podarilo odhaliť budúcnosť jednej zo svojich služieb, hlasovej asistentky Siri. Ako sa už písalo dávnejšie v článku Historie Siri, pôvodný program bol dostupný už roky pred odkúpení služby a rovnomennej spoločnosti Applom, ktorý dovtedy nemú asistentku vylepšil, ozvučil a spravil ju exkluzívnou pre iPhone 4S a všetky novšie zariadenia, ktoré obsahovali iOS 6.0 alebo novší. Podľa novej správy však má Apple so službou omnoho hlbšie plány a zdá sa, že sen vytvoriť skutočný HAL 9000 sa začne o niekoľko rokov napĺňať.

Apple totiž v súčasnosti hľadá ľudí, ktorí by sa podieľali na užívateľskom prostredí služby a ktorí by prispeli k aktualizovaniu rozhrania Siri nielen na iOS, ale očividne aj na platforme OS X, kde sa práve Siri radí k najočakávanejším funkciám tohtoročnej verzie systému 10.9, ktorá by mala byť zrejme poslednou pred vydaním údajného 11.0, ktorý sa objavil i vo výpisoch návštevnosti našej webovej stránky. Dôvod, prečo je Siri tak očakávaná, je hlavne prítomnosť služby Voice Dictation v aktuálnej verzii operačného systému, OS X 10.8 Mountain Lion. Tento istý krok spravil Apple už pri treťom iPade, kde namiesto Siri ponúkol užívateľom práve spomínanú službu Dictation a je teda zrejmé, že sa spoločnosť rozhodla spraviť tento istý krok aj v prípade Mac OS X, ktorý je na trhu už vyše desať rokov.

siri-team-1

Zaujímavo zrejme vyznie fakt, že Apple okrem toho, že žiada programátorské znalosti vrámci OS X, od potenciálnych uchádzačov žiada aby si internetovú službu predstavili ako kompletný miniatúrny OS vo vnútri existujúceho operačného systému. Apple totiž zrejme hodlá v prípade desktopových počítačov službu hlbšie integrovať do systému, vďaka čomu by sa stala neoddeliteľnou súčasťou operačného systému, ktorý by bol schopný komunikovať s užívateľom tak, ako toho bol schopný napríklad superpočítač HAL 9000 z filmu 2001: Space Odyssey či zákerná GLaDOS v hernej sérii Portal od Valve.

*Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.