Zavřít reklamu

Apple představil novinku v rámci iTunes App Store a Mac App Store. Nově mohou vývojáři získat takzvané krátké odkazy s názvem své aplikace ve tvaru appstore.com/nazevaplikace. Apple se tak snaží podpořit možnost prezentovat aplikace v televizních, rozhlasových nebo printových médiích, ve kterých to do dnešní doby nebylo díky složitým odkazům možné. Nyní tedy mohou vývojáři do novin přidat snad zapamatovatelný odkaz, díky kterému bude mít i printová reklama úspěch, stejně tak jako televizní nebo rádiová reklama.

Jako vůbec první se o tom může přesvědčit tým stojící za aplikací  Star Trek. Aplikace pro nový film Star Trek byla prezentována během komerční přestávky Super Bowlu, nejsledovanějšího televizního pořadu na světě. Právě zde měli diváci poprvé možnost vidět zkrácený a tedy snadno zapamatovatelný odkaz ve tvaru appstore.com/StarTrekApp. Apple se tak rozhodl podpořit zejména velké vývojářské studia nebo společnosti, které jsou schopny investovat do televizní, printové případně rádiové reklamy, ve kterých jsou ceny diametrálně odlišné od cen na internetu. Stále však platí že nejlepší způsob jak prezentovat cokoli co je online, tedy i aplikace, je na internetu. Přece jen kliknutí na lákavý banner je uživatelsky přívětivější a snadnější než nutnost zapamatovat si byť krátký odkaz.

Vývojáři mohou pomocí krátkého názvu odkazovat buď přímo na konkrétní aplikaci nebo na všechny aplikace, které jejich společnost vydala. Apple si doménu Appstore.com zaregistroval krátce po představení iTunes App Store v roce 2008. Zkrácené odkazy jsou samozřejmě zcela zdarma a vývojáři je mohou získat v rámci Apple developers systému.

shortlinks

Dnes nejčtenější

.