Zavřít reklamu

Už je to nejaký čas, čo sa na internete objavili zmienky o programoch z kancelárskej sady Office pre iPad, a prakticky to sú už dva mesiace, čo sa po tejto aplikácii, ktorá by bola celkom silnou konkurenciou pre sadu iWork od Apple, neobjavili žiadne nové zmienky či správy. Vedenie Microsoftu si je tohto kroku plne vedomé a Steve Ballmer v rozhovore pre Bloomberg na otázku ohľadom sady odpovedal tak, aby zdôraznil dôležitosť sady Microsoft Office pre spoločnosť a jej tablety Surface, ako aj konkurenciu medzi ňou a Applom, ktorý poskytuje vlastné aplikácie pre iPad a iPhone za 8,99€.

Za všetko môže totiž hlavne fakt, že predaje tabletov Surface sú omnoho slabšie ako predaje iPadu či iPadu mini, ktoré sa už od predstavenia prvej generácie v roku 2010 udržujú medzi najpredávanejšími post-PC prístrojmi. Dostupnosť sady Office, teda aplikácii Word, Excel a PowerPoint na iPade by navyše zničili predaje tabletov od Microsoftu a Ballmer si je toho plne vedomý, čo je možné vyvodiť i z jeho odpovede na otázku redaktora Bloombergu ohľadom programov:

„Nemám čo povedať na túto tému. Sme veľmi spokojní s produktom, veľmi spokojní s produktom, ktorý uvádzame na trh. Office má zmysel na zariadeniach akými sú Mac a PC. Máme produkt, ktorý dáva zmysel. Vytvorili sme cestu pre ľudí, ktorí potrebujú používať Office cez prehliadač, čo je v dnešnej dobe veľmi dôležité. A uvidíme, čo nás čaká v budúcnosti.“

Napriek tomu, že pre iPad v súčasnosti neexistuje oficiálna aplikácia Office 2013 či Office 365, ešte stále je možné na tomto zariadení využívať špeciálnu webovú verziu Office Web Apps, ktorá je dostupná pre užívateľov bezplatne, ponúka základné možnosti práce s textom, tabuľkami či prezentáciami a ukladá vytvorené súbory na servery služby SkyDrive, ktorá ponúka až 7GB priestoru pre jej používateľov. Našu recenziu Office Web Apps si môžete prečítať v článku Velký test Microsoft Office Web Apps na iPadu.

Dnes nejčtenější

.