Zavřít reklamu

Na společnosti Apple je mi mimo jiné sympatické také to, že uváděné hodnoty výdrže baterie nebo kapacity zařízení skutečně odpovídají realitě. Není problém aby váš MacBook vydržel v provozu 15 hodin, stačí snížit jas na minimum, vypnout Wi-Fi, Bluetooth a mít spuštěný pouze systém. To však zřejmě není smysl používání počítače a tak Apple testuje své produkty pří 75% nastavení jasu a připojené k internetu na kterém se načítají stránky. Stejné pravidlo platí také u kapacity jednotlivých zařízení včetně iOS zařízení.

V současné době totiž instalace operačního systému iOS zabírá v závislosti na jednotlivých zařízeních maximálně 1,3GB. U iOS 7.0 pak nepočítáme s tím, že by velikost přesáhla 1,5GB. To znamená že pokud si koupíte iOS zařízení s kapacitou 64GB, máte k dispozici pro své data 57,5GB prostoru. V případě 128GB iPadu je pak uživatelům k dispozici 115,5GB prostoru. Nesmíme totiž zapomínat na to, že 64GB disk má ve skutečnosti pouze 59GB a 128GB disk má ve skutečnosti 117GB. Upřímně si zřejmě každý uživatel Apple produktů nyní říká něco ve smyslu, co jsem čekal. Vždyť si přece kupujete 64GB nebo 128GB zařízení, tak je přece jasné, že budete mít téměř tolik místa pro sebe.

To je sice pravda a z pohledu Apple uživatele se jedná o jasnou věc, bohužel z pohledu uživatele Microsoft Surface je to něco zcela nemyslitelného. Pokud si totiž pořídíte 64GB Microsoft Surface, máte k dispozici pro své potřeby pouze 23GB dat! To znamená, že u 64GB verze tabletu od Microsoftu mají uživatele k dispozici méně místa než u 32GB verze iPadu! V případě že se rozhodnete investovat do 128GB Surface, budete mít pro své potřeby k dispozici 83GB prostoru. Ptáte se kam zmizelo ostatní místo? Je to jednoduché, přece si nemyslíte že instalace Windows bude mít v případě tabletu méně než v případě počítače. Když si k tomu připočítáte předinstalované aplikace a obnovovací oddíl na disku, okamžitě víte kde je vašich 64, respektive 128GB. Informace o dostupném místě v Microsoft Surface pro uživatele uvedl pro server The Verge mluvčí společnosti Microsoft přímo zde.

  • Microsoft Surface 128GB nabízí 83GB místa pro uživatele.
  • Apple iPad 128GB nabízí 115,5GB místa pro uživatele.
  • Microsoft Surface 64GB nabízí 23GB místa pro uživatele.
  • Apple iPad 64GB nabízí 57,2GB místa pro uživatele.

 

Dnes nejčtenější

.