Zavřít reklamu

Před několika dny Apple úspěšně odstranil jeden z největších problémů iTunes App Store, screenshoty z aplikací které absolutně neodpovídali realitě. Často se tak stávalo že jste na iTunes App Store narazili na hru s názvem například Call of Duty iOS a ve screenshotech v App Store jste nalezli obrázky z Call of Duty: Black Ops 2 pro PS3. To méně zkušeným uživatelům stačilo k nákupu hry a vývojář měl vyděláno. O tom že Apple začal schvalovat obrázky a zakázal jejich následnou změnu, jsme vás informovali v článku Apple změnil podmínky iTunes App Store a začal schvalovat screenshoty aplikací, podvodníci mají smůlu!

App Store má však ještě jeden problém, který Apple nemá šanci vyřešit a se kterým se zřejmě budeme muset smířit. I přesto že Apple znemožnil hodnotit aplikace které si uživatel nestáhl, znemožnil dokonce i hodnotit aplikace které si většinou novináři nebo výherci soutěží stáhli pomocí Redeem kódu, jsou některé aplikace v iTunes App Store plné hodnocení přeložených přes Google Translator. Důvod proč se vývojáři snaží prosadit do App Store podobné hodnocení, které aplikaci vždy pouze vychvaluje a informuje o tom jak je dokonalá a nejlepší na světě je přitom poměrně jednoduchý.

Poté co se na App Store objevily první aplikace a hry s falešnými screenshoty nebo s pofidérním názvem typu Adobe Flash, začalo Letem světem Applem stejně jako veškeré světové servery radit čtenářům, aby se soustředili při nákupu aplikací na hodnocení ostatních uživatelů, díky kterému poznají zda je aplikace kvalitní nebo se jedná o podvod. Vývojáři se tak zejména u placených aplikací snaží vzbudit v uživatelích dojem, že se jedná o skutečně kvalitní aplikaci. Pokud však není aplikace od českých vývojářů, jsou falešné komentáře patrné na první pohled.

Bohužel se jedná o věc se kterou Apple zřejmě nebude mít šanci nic udělat, vzhledem k tomu, že není reálná žádná úprava pravidel iTunes App Store, díky které by se App Store změnil falešných komentářů. pokud vás nějaká napadá, rozhodně se s ní podělte v komentářích. Věřte že pokud se v iTunes App Store objeví skutečně zajímavá aplikace nebo hra typu Microsoft Office pro iOS, rozhodně o tom budeme informovat na našem serveru. Nestahujte tedy podobné aplikace, ani když mají kvalitní hodnocení, ani to totiž nezaručuje že se jedná o skutečnou aplikaci, která odpovídá popisu a názvu.

Dnes nejčtenější

.