Zavřít reklamu

Popri údajných leakoch týkajúcich sa ďalších generácii telefónu iPhone, medzi ktorými nájdeme nepotvrdené špekulácie o plastovom variante iPhone 5 a väčšej verzii iPhone Math, sa o najnovší, mierny leak postaral už samotný Apple na svojej oficiálnej ponuke zamestnania v spoločnosti. Serveru AppleInsider sa totiž podarilo nájsť hneď dvojicu zaujímavých pracovných pozícii týkajúcich sa budúcej verzie operačného systému iOS, ktorý by mala spoločnosť zrejme predstaviť vývojárom i svetu na tohtoročnej konferencii WWDC.

Jednou z obrovského množstva pracovných príležitostí dostupných na stránke Applu je hľadanie zamestanca na pozícii QA inžiniéra iOS Frameworkov, ktorý by sa podľa záznamu mal podieľať na úplne prvej aplikácii pre iPhone a iPad, ktorá bude využívať nové API a framework v budúcej verzii iOS. Zamestnanec vstúpi do vývojárského týmu iOS a bude pracovať s rôznymi menšími týmami, v ktorých bude dohliadať na kvalitu budúcich API a frameworkov.

Keďže Apple pridáva nové prvky do každej verzie svojho systému, nedá sa pracovná ponuka považovať za veľmi výnimočnú, avšak v prípade notoricky tajnostkárskej spoločnosti, akou Apple je, sa dá už len toto považovať za únik informácii o nových produktoch. Najväčšou zaujímavosťou je totiž práve to budúce API a pripravovaná aplikácia, ktorá by sa mala v budúcom iOS nachádzať a ktorá bude tieto prvky využívať. Chce tým Apple naznačiť príchod NFC technológie do budúceho iPhone a spolu s ním i rozsiahlu aktualizáciu aplikácie Passbook, ktorá je v súčasnosti, dá sa povedať, demonštráciou novej technológie? Uvidíme už tento rok.

iOS73

Dnes nejčtenější

.