Zavřít reklamu

V poslední době je na světě téměř na vše aplikace a informační weby plné dat tak ustupují do pozadí právě aplikacím, které obsahují množství zajímavých údajů. Pokud však zrovna nemáte po ruce aplikaci ve které najdete opravdu vše o každém statě na světě, můžete se podívat na webové stránky CIA. Při zkratce CIA, tedy Central Intelligenci Agency se zřejmě většině vybaví pánové v černých oblecích a brýlích. Na stránkách CIA však nalezneme také The World Factbook, tedy sekci která je věnována datům o všech zemích světa.

Pokud si myslíte že se jedná o další wikipedii nebo něco podobného, jste na omylu. CIA toho ví opravdu dost a to nejen o každém z nás, ale zejména pak o všech zemích na světě. Pokud vás tedy zajímá kolik emisních plynů, kolik elektrické energie exportuje a kolik importuje, kolik fosilních paliv a tak dále vyprodukuje jakákoli země na světě nebo pokud se naopak zajímáte o průměrný věk obyvatel, procentuální zastoupení různých etnických skupin, počet žen a mužů, pokles nebo růst populace, počet nemocničních lůžek na 1000 obyvatel a další informace týkající se jakékoli země na světě, jste na CIA na správné adrese.

Nikde jinde nenajdete větší množství informací o jednotlivých krajinách naší planety a to vše navíc velmi aktuální. Pokud se tedy zajímáte o geografii nebo vás naopak zcela minula a chcete občas zjistit jaká je vlastně politická situace v Bangladéši, určitě se podívejte na oficiální stránky CIA.

  • Veškeré informace o všech zemích světa máte zcela zdarma k dispozici přímo na stránkách CIA.

cia

Dnes nejčtenější

.