Zavřít reklamu

Už keď Apple predstavil svoj 7.9-palcový iPad, bolo jasné, že konkurencia dlho spať nebude. Najmä ak ide o Samsung, ktorý svojim spôsobom pripravil množstvo konkurentov pre produkty Applu, ako aj niekoľko zariadení, ktoré mali identický dizajn. Viceprezident divízie Samsung Mobile JK Shin dnes potvrdil príchod nového tabletu z dielne juhokórejskej spoločnosti, ktorý nesie pomenovanie Note 8.0 a mal by sa tak zaradiť do rodiny zariadení Galaxy Note, ktorých symbolom je najmä prítomnosť symbolu série Note – stylusu S Pen.

Nový prístroj s 8-palcovým displejom by sa mal na trhu objaviť už v priebehu februára a mal by byť priamym konkurentom menších tabletov, akými je napríklad Kindle Fire či iPad mini. Shin redaktorom kórejského časopisu News 1 potvrdil, že prístroj bude odhalený už na Mobile World Congress 2013 v Barcelone, ktorý sa bude konať v posledný februárový týždeň, teda od pondelka 25.2. do štvrtka 28.2.2013. Viceprezident neprezradil bližšie informácie o prístroji, no zahraničné servery tvrdia, že hlavnými prednosťami prístroju by mal byť 8-palcový dotykový displej s rozlíšením 1280 x 800 bodov, štvorjadrový procesor taktovaný na frekvencii 1.6GHz, 2GB RAM a operačný systém Android 4.2 „Jelly Bean“.

samsung-galaxy-note-8-tablet-android-ipad-mini-620x514

Rozmery nového zariadenia by mali byť len o niečo väčšie oproti 7.9-palcovému iPadu, podľa zdrojov by malo ísť o 211.3 x 136.3 x 7.95 milimetra, teda o približne 1,1 centimetra vyšší, o 1,6 milimetra širší a rozmery by mali byť len o niečo väčšie oproti malému iPadu, 211,3 x 136,3 x 7,95 milimetra, teda o približne 1,1 centimetra vyšší o približne 1,6 milimetra širší v porovnaní s iPad mini. Keďže sa Samsung rozhodne použiť plast, váha sa vyšplhá o 22 gramov, čo v konečnom dôsledku znamená 330 gramov.

Popri menšom tablete Samsung pravdepodobne predstaví nový model svojej vlajkovej lode Galaxy S IV, ktorý by mal byť prvým zo zariadení kórejskej spoločnosti, ktorý bude disponovať nedávno ohláseným procesorom Exynos 5 Octa. Podľa údajných uniknutých správ, ktoré však v súčasnosti nie je možné potvrdiť, procesor bude taktovaný na frekvencii 1.8 GHz, dopĺňať ho budú 2 GB operačnej pamäti a dočkať by sme sa mali až 13-megapixelovej zadnej kamery, ktorú bude obohacovať predná, schopná zachytávať fotografie v rozlíšení 2 megapixelov.

I keď už samotné špecifikácie fotoaparátu znejú pomerne lákavo, najväčším lákadlom S4 by mal byť 4.99-palcový SuperAMOLED displej s rozlíšením Full HD, teda 1080 x 1920 bodov. Telefón by sa tak opäť zaradil do kategórie „phabletov“, čiže zariadení, ktoré sú príliš malé na to, aby ich bolo možné nazývať tabletmi a zároveň príliš veľké na to, aby sa o nich dalo vravieť ako o mobilných telefónoch.

GalaxySIV

Unpacked2013

Dnes nejčtenější

.