Zavřít reklamu

Známy internetový podnikateľ Kim Schmitz, ktorého svet pozná najmä pod pseudonymom Kim Dotcom, pred niekoľkými hodinami oficiálne spustil svoj nový projekt MEGA, ktorý by mal slúžiť ako nástupca serveru MegaUpload, ktoré boli zatvorené minulý rok zo strany FBI. Nový projekt známeho nemeckého podnikateľa žijúceho na Novom Zélande však teraz využíva nové zásady, vďaka ktorým by bolo stiahnutie serverov zo strany vlády nezákonné, keďže za nahrané súbory teraz preberajú zodpovednosť samotní používatelia. Projekt je vo fáze beta testu a už je možné sa naň zaregistrovať.

Unikátnymi vlastnosťami služby MEGA sú kapacita a spôsob šifrovania dát. Používateľ po registrácii získa až 50 GB bezplatného úložného priestoru, ktorý si môže kedykoľvek navýšiť v podobe mesačného poplatku. Týmto spôsobom si môže užívateľ zakúpiť ktorýkoľvek z troch dostupných balíčkov – Pro I, Pro II a Pro III.

  • Pro I za mesačný poplatok 9,99€ ponúka prístup k 500 GB úložiska.
  • Pro II za 19,99€ mesačne ponúkne 2 TB úložiska.
  • Pro III za 29,99€ mesačne ponúka prístup až k 4TB úložného priestoru.

Vytvorenie profilu na stránke vyžaduje len zadanie prihlasovacieho mena, registračného e-mailu a heslo. Po vypísaní týchto údajov dôjde k vygenerovaniu unikátneho 2048-bitového RSA kľúča, ktorý je navyše posilnený zápisom pohybu myši a rýchlosťou úderov do klávesnice v čase jeho vytvárania. O tom vás ale informuje už samotný server hláškou „To strengthen the key, we have collected entropy from your mouse movements and keystroke timings.“

Kim Dotcom tiež popri projekte MEGA predstavil službu Megabox pre hudobníkov, ktorá poslúži ako konkurencia pre obchody iTunes Store, Amazon MP3 Store, Beatport a ďalšie. Mega je v súčasnosti v štádiu beta verzie a trpí častými výpadkami, čo by ale už v blízkej dobe malo byť odstránené a jeho pomerne veľkou výhodou je možnosť výberu českej lokalizácie, ako aj možnosť podieľať sa na preklade systému do iných jazykov.

Logo_MEGA

Dnes nejčtenější

.