Zavřít reklamu

Student Royal Collage of Art Gabriele Meldaikyte navrhl sadu interaktivních exponátů, které názorně ukazují gesta operačního systému iOS. Gesta která známe pouze ve virtuální podobě tak má každý návštěvník V & A Museum šanci vyzkoušet v reálném světě, tedy bez dotykového displeje a operačního systému.

„Existuje pět multi-touch gest, která používáme pro komunikaci mezi našimi prsty a obrazovkou iPhonu. Tyto gesta v podstatě tvoří jazyk, kterým komunikujeme a dáváme příkazy našemu iPhone. Věřím že do deseti let budou tato gesta zcela jiná a proto je mým cílem udržet je tak, aby si je mohli prohlédnout a pochopit také budoucí generace,“ uvedl autor díla Gabriele Meldaikyte.

Pro vytvoření modelů použil dřevo a akryl díky čemuž dokázal vytvořit pětici reálných a hlavně funkčních modelů gest, které běžně používáme každý den na našich iPhonech, iPodech touch nebo iPadech. Pro prezentaci funkčnosti samotných gest pak Gabriele použil novinové výstřižky, papírové mapy a stránky ze staré knihy.

Samozřejmě je to věc názorů, ovšem mě osobně přijdouě modely skutečně pěkné a jejich zpracování je na té nejvyšší úrovni. Možná by nebylo na škodu, kdyby se Gabriele rozhodl modely prodávat, ovšem netuším zda by se nedostal do sporu se samotným Applem, který vlastní na tato gesta patenty.

dezeen_Multi-Touch-Gestures-by-Gabriele-Meldaikyte-ss-3
dezeen_Multi-Touch-Gestures-by-Gabriele-Meldaikyte-ss-7
dezeen_Multi-Touch-Gestures-by-Gabriele-Meldaikyte-ss-2
dezeen_Multi-Touch-Gestures-by-Gabriele-Meldaikyte-ss-5
dezeen_Multi-Touch-Gestures-by-Gabriele-Meldaikyte-ss-6

Dnes nejčtenější

.