Zavřít reklamu

V rozhovoru pro televizní stanici Bloomberg uvedl bývalý CEO společnosti Apple John Sculley, že se Apple musí zaměřit na vytvoření varianty iPhone pro rozvíjející se trhy, pokud chce růst a nasytit tyto trhy svým telefonem. John Sculley, muž který vyhodil Steva Jobse z Applu dokonce uvedl, že se Apple bude muset přizpůsobit velmi odlišnému světu než na který je zvyklí, světu ve kterém se smartphony prodávají za velmi nízké ceny.

„Pokud se chcete dostat od 500$ smartphone k 100$ smartphone, musíte dramaticky přehodnotit dodavatelský řetězec a upravit jej tak, abyste byli schopni tyto výrobky prodávat se ziskem,“ uvedl Sculley. Bývalý CEO Applu se domnívá, že společnost bude msuet skutečně zaplavit trh svým mobilním telefonem a to nejde s cenou 500$ za iPhone 5. Apple tak bude chtě nechtě muset představit levnější variantu iPhone, aby dokázal konkurovat i na trzích, na kterých vítězí nízká cena.

Sculley také řekl, že telefony konkurenčních výrobců začaly dohánět Apple v oblasti inovací a poukázal na fakt, že rozdíly mezi iPhone a modely od konkurence jako je Samsung se snížily až k bodu, kdy jsou téměř na stejné úrovni. „Samsung je mimořádně dobrý konkurentem,“ dodal Sculley. „Rozdíl mezi Samsung Galaxy a iPhone 5 není tak velký, jak jsme zvyklí.“ Aby však Sculley jen nekritizoval, uvedl že Tim Cook je pravý vůdce pro společnost Apple, vzhledem k jeho rozsáhlým zkušenostem v oblasti dodavatelských řetězců.

*Zdroj: rozhovor pro bloomberg TV

Dnes nejčtenější

.