Zavřít reklamu

Špekulácii a tvrdení o menšom a lacnejšom iPhone aj napriek oficiálnemu vyjadreniu Phila Schillera pribúda čoraz viac a najnovšiu z nich prináša opäť server DigiTimes. Ten sa skutočne o nový a super-lacný telefón z dielne Apple zaujíma a snaží sa o ňom vypátrať čo najviac informácii. Podľa najnovšieho článku spoločnosť nový telefón, v súčasnosti označovaný ako „iPhone mini“, by mal telefón disponovať plastovým telom, vďaka čomu by bolo možné telefón vytvoriť skutočne lacno a to by sa odrazilo i na jeho výslednej cene.

DigiTimes tvrdí, že tento superlacný Apple prístroj by sa mal vyznačovať plastovým krytom, ktorý by podľa jednej zo špekulácii mal dokonca poskytovať pohľad do vnútra, keďže by bol použitý priehľadný plast. Kým táto teória nie je nijak potvrdená, jasné je, že Apple kvôli nízkej cene telefónu nepoužije kombináciu hliníku či skla ako v prípade iPhone 5 či úplne sklenené telo ako v prípade iPhone 4 a 4S. Finálna cena produktu by sa tak mala pohybovať na úrovni 99 až 149 dolárov a na trhu by sme ho mohli vidieť už v druhej polovici roku tohto roku, 2013. Detailnejšie informácie o tajomnom zariadení nie sú známe, keďže Foxconn odmietol odpovedať na akékoľvek otázky o prístroji.

iphone_3gs_oblique

Pokiaľ by však mal byť nový iPhone skutočne veľmi lacný, pokojne by mohlo ísť i o spustenie predaja najnižšej verzie iPhone 3G či 3GS v krajinách s rozvíjajúcim sa trhom, medzi ktoré patrí napríklad India. Keďže výrobná cena týchto iPhone by sa dnes pohybovala na veľmi nízkej úrovni, je tu pomerne veľká šanca, že by sa Apple rozhodol vykonať práve takto. iPhone 3GS je navyše najstarším zariadením kalifornskej spoločnosti, ktoré podporuje najnovšiu verziu operačného systému – iOS 6.1 beta 4.

Zdroj: DigiTimes (odkaz)

Dnes nejčtenější

.