Zavřít reklamu

Wall Street Journal dnes překvapil čtenáře informací o snížení objednávek Applu, které se týkají displejů iPhone 5. WSJ s odvoláním na své vlastní zdroje stejně jako na japonský list Nikkei uvádí, že společnost snížila počet objednávek displejů pro iPhone 5 na právě probíhající první čtvrtletí letošního roku o polovinu, oproti původně plánovaným objednávkám. Apple tak v období mezi začátkem ledna/januára a koncem března/marca nakonec objednal o polovinu méně displejů než původně plánoval.

Apple samozřejmě snížil také objednávky na další součástky pro iPhone 5, o čemž se výrobci dozvěděli na konci loňského roku. Důvodem ke snížení počtu objednávek o 50% je nízký zájem o iPhone 5, oproti původním očekáváním společnosti Apple. Samozřejmě tak během dnešního dne můžeme okamžitě po otevření burzy očekávat také nepříznivou reakci trhu na výše uvedenou informaci. Wall Street Journal by pravděpodobně neuveřejnil takto závažné informace, které sníží hodnotu akcií společnosti Apple bez pečlivého ověření.

Samozřejmě jsme na konci loňského roku slyšeli od Tima Cooka, jak úspěšný je Apple v Číně, společnost však zřejmě čekala ještě větší úspěch a tak je nyní nucena nejen snížit objednávky na výrobu nových iPhone 5, ale také řešit vzniklou situaci. Apple by tak skutečně mohl vydat novou verzi mobilního telefonu iPhone dříve než za rok, jak bylo doposud zvykem. Je také čím dál pravděpodobnější, že společnost skutečně přeskočí iPhone 5s a představí rovnou iPhone 6.

*zdroj: Macrumors.com s odvolání na placený článek WSJ, Nikkei.jp

Dnes nejčtenější

.