Zavřít reklamu

Univerzita ve Filadelfii začala svým studentům nabízet možnost krátkodobého pronájmu. Pokud studenti vyrazí do knihovny, mohou si v automatu u vchodu půjčit počítač MacBook Pro, který je jim k dispozici nejdéle na pět hodin. Pokud chcete jásat a říkáte si jak je USA zase o krok před námi, ještě se příliš neradujte. Za půjčení zaplatí studenti 5$, tedy téměř sto korun.

MacBook je navíc vybaven speciálním senzorem, který znemožňuje, aby jej studenti vynášeli z knihovny. Podle děkana univerzity se jedná o skvělou možnost jak seznámit studenty se špičkovou technologií a do budoucna plánuje zavést také možnost půjčovat si tablety iPad. Pokud se tedy na vše díváme z pohledu, že si student může půjčit počítač na pár hodin a vyzkoušet na něm vše co potřebuje, aby si jej následně koupil, jedná se o zajímavou možnost. Ovšem tu mu v prodejnách Apple Store nebo i u našich prodejců samozřejmě umožní také.

Pokud navíc v ČR/SR u dobrých prodejců skutečně projevíte zájem o zakoupení počítače a požádáte personál zda si s ním nemůžete na hodinku sednout někam dozadu a vše vyzkoušet, ve většině případů vám vyjde prodejce vstříc. Druhý pohled je ten, že si počítače budou studenti půjčovat skutečně k výuce a tedy sepsání poznámek. Vzhledem k tomu, že i některé školy v ČR/SR dávají studentům po dobu studia bezplatně iPady nebo počítače, je půjčovné v USA spíše pár let za námi než naopak. Nejzajímavější je však technická stránka věci. Počítače jsou umístěny v automatu, ve kterém si je můžete půjčit po přiložení studentské karty. Počítače jsou v automatu nabíjeny a čekají na nové zájemce. Kiosek navíc kromě nabíjení automaticky také vymaže celý disk počítače od složek a souborů, které vytvořil předchozí uživatel a kantoři ani studenti se nemusí o nic starat, vždy když si půjčí Macbook, je jako nový.

drexel-macbook-kiosk

Dnes nejčtenější

.