Zavřít reklamu

V Petrohradě byl představen obří iPhone, který je věnován jako pocta bývalému CEO a zakladateli Stevu Jobsovi. Šest stop vysoký iPhone, který se podobá nejvíc iPhone 4 navrhl Gleb Tarasov, Ruský designer. Telefon sice nemá multi-touch obrazovku, ale i přesto zobrazuje fotografii a prezentaci života Steva Jobse, včetně jeho nejdůležitějších výroků. iPhone zdobí nádvoří univerzity informačních technologií, na které také zobrazuje QR kód, který zpřístupňuje stránky věnované právě vzpomínkám na Steva Jobse. Univerzita vyhlásila osutěž o pamětní dílo pro Steva Jobse několik měsíců po jeho smrti, o čemž jsme vás informovali přímo zde.

V loňském roce však ještě Rusko hlásalo následující informace: „Hlavní náměstí v Petrohradě se bude do konce tohoto roku pyšnit slunečními hodinami s unikátním QR kódem, které vzdají čest a slávu Stevu Jobsovi. Vítězný projekt pomníku pro zakladatele Apple Computers Steva Jobse překonal ostatních 184 přihlášených projektů. Unikátní hodiny se nachází na bílém rovném podstavci ze kterého vychází vertikální tyče, jenž pomocí stínů zobrazují nejen hodiny, ale také unikátní QR kód, který se bude každý den v závislosti na tom jak vysoko budou tyče vysunuty měnit. Pomník by měl být v Petrohradě odhalen do konce roku a QR kód bude zobrazen vždy v pravé poledne. Na celém projektu je zřejmě nejzajímavější to, že jako jeden z mála přihlášených v soutěži, nijak nesouvisí se Stevem Jobsem. Je možné, že QR kódy budou zobrazovat zesnulého zakladatele Applu, to však mluvčí zatím neuvedli.“.

Jak tedy vidíte, autor nejen že nepředvedl sluneční hodiny, ale pomník dokonce ani nestojí na náměstí Petrohradu, i přesto se však jedná o velmi zajímavé dílo. Co se designu týká, osobně se mi nezdá příliš působivý a první co kolemjdoucí napadne je fakt, že se jedná o čínskou napodobeninu iPhone 4.

giantiphone-500x333
jobs_russia_iphone_sculpture-500x414

Dnes nejčtenější

.