Zavřít reklamu

Jimmy Iovine, CEO spoločnosti Beats Electronics, ktorá stojí za známou sériou slúchadiel Monster Beats, poskytol rozhovor známemu magazínu AllThingsD, v ktorom s redaktormi magazínu rozoberal informácie o svojej novej predplatenej hudobnej službe, ktorá by mala byť akousi konkurenciou pre Pandoru, Spotify a tiež možno i údajného „iRádia“, ktorého by sme sa podľa analytikov mali dočkať už v priebehu roku 2013 ako súčasti online služieb iTunes. Jimmy tiež tvrdí, že svoju predstavu začal podsúvať Jobsovi už v roku 2003.

Nová služba nesie meno Daisy a CEO spoločnosti tvrdí, že táto streamovacia služba by mala byť svojou komplexnosťou na úrovni Pandory a teda nepôjde len o poskytnutie prístupu k miliónom skladieb, ako tomu je u Spotify:

„V rokoch 2002, 2003 mi Doug Morris povedal, že mám ísť do Apple a stretnúť sa so Stevom. Tak som sa s ním stretol a prakticky hneď sme začali spolupracovať. Spravili sme spolu niekoľko veľkých marketingových stretnutí, kde sme riešili napríklad hudbu od 50 Centa, Bona, Jaggera, veci pre iPod – spravili sme toho spolu naozaj veľa. Ale vždy som sa snažil Steva presvedčiť o predplatnom. To však Steva spočiatku neupútalo a tak sme ja a Luke Wood strávili asi tri roky presviedčaním Steva, aby nad tým začal uvažovať. Avšak on odmietal zaplatiť vydavateľstvám požadované sumy. Očakával, že požadované čiastky klesnú.

Neviem, čo by povedal Eddy Cue, mám v pláne stretnúť sa s ním v blízkej dobe, no myslím si že Stevovi sa idea páčila, no mal ekonomické problémy – vydavateľstvá chcel vyplatiť za predplatnú službu, no poplatky preňho boli neakceptovateľné.“

Vzťah Apple s Beats je na veľmi dobrej úrovni, Apple vo svojich obchodoch tiež okrem svojho príslušenstva a produktov predáva sluchátka Beats, ktoré sú dostupné vo viacerých verziách i u našich predajcov. Jimmy Iovine dokonca patrí k ľuďom, ktorých si Steve vážil, za čo môže údajne „porušenie kódexu“:

„Steve mi raz zavolal so slovami ‚Mali by ste byť na seba hrdí. Ste jediní softvérový tým, ktorému sa úspešne podarilo vytvoriť hardvér.‘ To znamená, že sme jediní, ktorým sa podarilo porušiť tento ‚zákon‘. Stále sme však lepší v softvéri ako hardvéri; viete prečo to volajú hardvér? Pretože je skutočne ťažký.“ Kompletný rozhovor si môžete prehliadnuť priamo tu.

Dnes nejčtenější

.