Zavřít reklamu

Majitele nejnovější generace iOS zařízení nepotěší zpráva, že na největším mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky CES, který v těchto dnech probíhá v Las Vegas, se s příslušenstvím pro konektor Lightning zrovna neroztrhl pytel. Vystavovatelé o příslušenství pro novou generaci konektoru zatím jen vyprávějí, v lepších případech mají k dispozici nefunkční prototypy. Na vině je prý samotný Apple, který údajně drží sobě a svým partnerům, jako je společnost Belkin, exkluzivní postavení na prodej takového příslušenství až do dubna letošního roku.

Příslušenství s konektorem Lightning tak sice bude na CES prezentováno, s výjimkou Applu, Belkinu a dalších partnerů by ale měl jeho prodej začít až v dubnu 2013. Je ale možné, že se jedná o pouhou výmluvu představitelů společností, které nestihly své produkty připravit včas.

Na druhou stranu není žádným tajemstvím, že jednou z výhod Lightning konektoru je i zkomplikování výroby neoriginálních kopií. Není proto vyloučeno, že se Apple se svými partnery skutečně chystá udržet si až do dubna monopol, který by ve větší míře neměli narušit ani výrobci neoriginálního příslušenství. I tak je ale na podobné závěry ještě brzy a nezbude než si počkat. Veletrh CES 2013 totiž bude probíhat až do pátku 11. ledna.

lightning

Dnes nejčtenější

.