Zavřít reklamu

Během dnešního dne jste měli možnost dozvědět se ina těch největších serverech na světě informaci, která zněla nebo v drtivé většině případů ještě zní následovně: „Společnost Adobe se odhodlala k velmi zajímavému kroku, na podporu své marketingové strategie totiž Adobe uvolnil starší balík aplikací Creative Suite 2 zcela zdarma. Součástí balíku je samozřejmě také nejoblíbenější grafický nástroj na světě Adobe Photoshop CS2. Adobe vsází zejména na to, že pokud se uživatelům CS2 zalíbí, sáhnou po novější verzi balíku a za ty již samozřejmě budou muset zaplatit. Společnost navíc získá velkou řadu mailových adres, protože jediné co pro stažení musíte udělat, je nutnost bezplatně se zaregistrovat u společnosti Adobe a získat takzvané Adobe ID, což je v podstatě to stejné jako Apple ID u společnosti Apple.“

Bohužel vše je zcela jinak a Adobe má poměrně velký problém s tím, co nastalo po zveřejnění výše uvedené zprávy na významných světových serverech. Společnost Adobe totiž neuvolnila CS2 zdarma. V souvislosti s tím, že koncem loňského roku ukončila podporu pro CS2, změnila možnost stažení aplikací pro uživatele, kteří měli licenci. Uživatele Adobe ID tak získali možnost stáhnout si CS2 přímo z Adobe.com s tím, že k jejich aktivaci není nutné zadávat licenční čísla. Bohužel kvůli chybě v interpretaci došlo k tomu, že Adobe v podstatě umožnila každému kdo má Adobe ID, aby si stáhl zdarma Creative Suite 2.

Problém je v tom, že k jeho právnímu použití je nutné vlastnit platnou licenci. Adobe v současné době již zrušilo možnost stažení CS2 a postupně deaktivuje licence všem, kteří si kopii během uplynulých hodin stáhli a aktivovali. Chyba však tentokrát není na straně médií, ale spíše přímo na straně společnosti Adobe, jejíž stránky se skutečně tvářili tak, jako by nabízeli CS2 zdarma ke stažení. Situaci objasnil mluvčí Adobe Dov Isaacs přímo zde.

adobe

čtenáři serveru ephoto.sk upozornili na maily, které jim začala společnost Apple posílat po otázce, zda je skutečně CS2 zdarma.

ephoto

Dnes nejčtenější

.