Zavřít reklamu

Herné konzoly patrili prakticky medzi prvé digitálne domáce zariadenia, ktoré bolo možné používať na hranie virtuálnych hier na obrazovke televízoru. Po vyše 40 rokoch sa na svet dostávajú prvé zariadenia, ktoré sa radia do takzvanej 8. generácie konzol. Niet sa čomu čudovať, keď generácia siedma tu s nami bola už od roku 2004. Medzi mnohé špekulácie, ktoré obklopujú set-top box Apple TV, patria i tie, ktoré vravia o potenciáli set-top boxu stať sa menšou inteligentnou hernou konzolou, ktorá by umožňovala okrem sledovania filmov tiež spúšťať hry a aplikácie z App Store. Otázkou však aj naďalej ostáva – dokázala by sa jablčná konzola presadiť?

Možno viete, možno nie, no Apple už raz jednu konzolu mal. Tá niesla meno Pippin a vznikla kooperáciou Apple a Bandai v roku 1995, no vzhľadom k silnej konkurencii sa jej preraziť nepodarilo. Dokonca sa zaradila medzi 10 najhorších produktov, aké Apple kedy vyprodukoval. Konieckoncov, narozdiel od PlayStation alebo Nintendo 64 na ňu totiž vyšlo omnoho menej hier, čomu nasvedčovali i predaje – Bandai vyrobilo takmer 100 000 kusov, no predať sa ich podarilo len 42 000. Otázne teda je – Má súčasná Apple TV potenciál stať sa hernou konzolou? Vzhľadom k dnešným technológiám a veľkým možnostiam AirPlay táto možnosť existuje, no je viac ako pravdepodobné, že nepôjde o konzolu ponúkajúcu AAA tituly, ale len arkády a voľnejšie hry, ako ponúka napríklad Wii U. Práve preto by mohla byť ATV celkom silným konkurentom, keďže jablčný set-top box je v súčasnosti omnoho lacnejší ako najnovšia konzola japonského Nintenda.

Pippin-Atmark

Herná konzola Apple Pippin (1995-1997)

Pokiaľ by sa však Apple rozhodol uviesť na trh ďalšiu konzolu, je tu opäť šanca, že sa jej nepodarí presadiť, vzhľadom k blížiacemu sa vydaniu nového Xbox a PlayStation. Podľa našich nepotvrdených informácii by Microsoft mal predstaviť novú generáciu Xbox už na konferencii E3 2013, ktorá sa bude konať opäť v Los Angeles. Samotný Larry Hryb, známy najmä pod prezývkou MajorNelson, spustil na svojom oficiálnom blogu odpočet do tejto show. Podľa doterajších špekulácii by mal nový Xbox priniesť až 12-jadrový procesor, 8GB RAM a výkonný grafický čip od AMD.

Dnes nejčtenější

.