Zavřít reklamu

Fax je přístroj, který najdeme spíše než v soukromé pracovně ve firmách. Čas od času se však může stát, že běžný mail nestačí a my jsme nuceni poslat právě fax. Ve většině případů je nutné využít fax při komunikaci s úřady a to zejména se zahraničními úřady nebo například při komunikaci se společnostmi, jejichž zaměstnanci mají v rámci bezpečnosti zakázáno přijímat mail s přílohou. Naštěstí pokud nastane situace, kdy jste nuceni poslat fax, nemusíte vyrazit do copy centra nebo na czechpoint, ale stačí speciální webové stránky, které se právě tímto problémem zabývají.

Faxzero
Služba Faxzero je vhodná pro všechny, kteří skutečně potřebují jednou za deset let odeslat Fax a nechtějí se nikde registrovat, platit nebo přihlašovat. Vše co na Faxzero musíte udělat je zadat vaše jméno, nepovinně název společnosti a platný email. To stejné samozřejmě zadáte také u příjemce s tím rozdílem, že místo mailu zadáte číslo faxu a to v libovolném formátu, tedy buď mezinárodním nebo přímo místním, služba si poradí se vším. Následně již jen napíšete text samotného faxu a přidáte přílohy. Ty mohou být v případě zdarma dostupné varianty maximálně tři a můžete odeslat maximálně pět faxů denně, které navíc na titulní straně obsahují reklamu.

Služba je zcela zdarma a nemusíte se nikde registrovat, platnost vašeho mailu se ověřuje pomocí odkazu, který vám dojde na zadaný mail a následně je fax v pořádku odeslán. Další možností je zaplatit 1,99$, tedy zhruba 40Kč a následně můžete odeslat neomezeně faxů denně s tím, že již neobsahují reklamu a naopak mohou obsahovat až patnáct příloh. Pokud chcete posílat faxy přes Faxzero, stačí se podívat na stránky faxzero.com

faxzero

PopFax
Služba PopFax je oproti Faxzero již opravdu jiná liga. Díky PopFax totiž nejen že můžete odesílat plnohodnotné faxy, ale také je můžete přijímat. Služba vám totiž automaticky přidělí Faxové číslo na kterém je možné přijímat maily. Hlavním tahákem služby je tedy právě možnost jejího použití jako zcela plnohodnotného mailu s tím, že celá služba je navíc kompletně v češtině. Zajímavostí je samozřejmě také zdarma dostupná aplikace Popcompanion pro iPhone, iPad a iPod touch, díky které máte svůj Fax stále s sebou. Nevýhodou služby je fakt, že kromě zaplacení za samotnou možnost používat službu (v současné době v zimní akci za 1240Kč ročně), musíte platit také za odeslání každého jednoho Faxu.

Služba je určena především pro lidi, kteří opravdu chtějí využívat Fax plnohodnotně, ale z nějakého důvodu nechtějí klasický fax, pokud patříte mezi skupinu uživatelů, jenž odesílají jeden fax za deset let, rozhodně vám vystačí Faxzero. I PopFax je však možné vyzkoušet zcela zdarma s tím, že i při testu zdarma a je možné maily nejen odeslat, ale také přijmout. Sympatická bude pak pro množství uživatelů především plná lokalizace do češtiny. Oficiální stránky služby PopFax naleznete přímo na PopFax.com

popfax

eFax
Obdobou PopFax je služba eFax, která je celosvětově nejrozšířenější možností jak posílat Faxy bez Faxového přístroje. Stejně jako PopFax nabízí služba eFax aplikaci pro iOS zařízení a pro Android. Umožňuje nejen odesílat, ale také přijímat faxy, k čemuž slouží lokální faxové číslo, které si můžete vytvořit na třicet dnů zdarma. Za každý další měsíc následně platíte 11$, tedy zhruba 210Kč, díky čemuž máte možnost přijímat a odesílat až 150 stran faxů a získáte lokální číslo Faxů. Výhoda oproti PopFaxu v podstatě spočívá pouze v cenně, která je výhodnější než u výše uvedené služby. Na druhou stranu je však služba pouze v angličtině. Pro uživatele OS X může být zajímavý design služby, který je hodně podobný vzhledu iOS a OS X. Pokud se rozhodnete vyzkoušet eFax, můžete se podívat přímo na efax.com.

efax

Dnes nejčtenější

.