Zavřít reklamu

Spekulace ohledně hodinek společnosti Apple nabírají na obrátkách. Osobně jsem začal věřit hodinkám od Applu v momentě, kdy společnost změnila design iPod nano. Design nejmenšího multimediálního přehrávače s displejem v portfoliu Apple se totiž změnil prakticky bezdůvodně. Společnost místo čtverečku který mnozí nosili na zápěstí představila opět podlouhlý tvar iPodu nano, který však nedokázala ničím odůvodnit. Apple sice změnil design, ovšem proč je poměrně záhadou. iPod nano totiž nedostal nic, k čemu by společnost potřebovala změnit jeho design.

Apple navíc vzal milionový business ne jedné společnosti, která prodávala náramky pro iPod nano, které umožnovali tento přístroj nosit na zápěstí stejně jako běžné hodinky. Apple dokonce některé náramky oficiálně prodával ve svých kamenných prodejnách Apple Store nebo také přímo na online obchodě Apple. Náramky se sice ještě prodávají, ovšem u nového iPodu nano jsou již k ničemu. Pokud byste byli v roli společnosti, která vytvořila milionový business výrobou náramků na zápěstí pro Apple, zřejmě by vás zajímalo, proč nyní váš business ze dne na dne prakticky skončil. Samozřejmě je to riziko podnikání, na druhou stranu však zřejmě každý čekal, že si Apple změnu designu skutečně dokáže něčím obhájit, to se však nestalo a iPod nano tak přináší nový design v podstatě bezdůvodně.

Právě v momentě změny designu u iPod nano jsme začali věřit tomu, že Apple skutečně připravuje vlastní zařízení, které se bude nosit na zápěstí stejně jako hodinky. Omlouvám se, ale nenazýval bych toto zařízení přímo hodinkami, ty totiž vnímám zcela jinak. Apple má již s výrobou náramků zkušenosti, když spolupracoval na tvorbě Nike+ SportBand a tak nebude problém vytvořit opět design, který nebude překážet a dokáže nabídnout dostatek zajímavých vychytávek, díky kterým se stane opět prodejním hitem jako je tomu u ostatních produktů Apple. Osobně si myslím, že Apple právě na iPodu nano předchozí generace zjistil jeho obrovský potenciál a uvědomil si, že bude mít náramek na ruku skutečně ohromný úspěch a lidé jej chtějí. Představení náramku od společnosti Apple je tedy dle našeho redakčního názoru skutečně velmi pravděpodobné a to již v letošním roce.

Apple_iBand

Apple navíc nepotřebuje nabízet nic extra. Většině uživatelům totiž bude stačit když na své zápěstí připnou zařízení, které nabídne možnost propojení s Nike+, dokáže přehrávat hudbu, zobrazit čas a zobrazit základní notifikace z vašeho telefonu, tabletu nebo počítače. Ve výsledku by vše uvedené šlo vyřešit dokonce i bez displeje, toho se však u náramku společnosti Apple pravděpodobně dočkáme. Apple nemusí přidávat do náramku který si můžeme označit pracovně například jako Apple iBand žádné extra funkce, na ty mají uživatele iPhony, iPady, iPody nebo přímo Mac. Stačí, když iBand nabídne možnost kontrolovat informace z výše uvedených zařízení. Nikdo totiž neočekává, že byste pomocí iBand odepisovali na sms nebo telefonovali. Bohatě bude stačit, když vám iBand zobrazí příchozí hovor, sms, notifikaci ze sociálních sítí nebo upozorní například na docházející baterii ve vašem iOS zařízení. Samozřejmostí pak musí být také integrace Nike+, kterou si Apple získá množství dalších uživatelů, jenž nyní používají Nike+ Sportband nebo Nike+ Fuelband. Dalším důležitým faktorem bude možnost nabídnout uživatelům přehrávání hudby, která se bude přehrávat buď přímo z náramku nebo pomocí něho budeme pouze ovládat aplikace iPod v našich iOS zařízeních. V tomto případě je však pro Apple velmi důležité, aby nabídl kvalitní bezdrátové sluchátka, díky kterým nebudeme muset vést kabely ze zápěstí až k hlavě.

iBand

Podle nás tedy Apple iBand nabídne především notifikace z iOS a OS X zařízení, Nike+, možnost bezdrátového připojení sluchátek a možnost zobrazit základní informace jako je čas, datum nebo schůzky v iCal. Zařízení by mělo být dostupné s 2GB pamětí s tím, že přehrávání hudby se bude řešit především pomocí iOS zařízení a iBand bude hrát pouze úlohu dálkového ovládání podobně jako je tomu s aplikací Remote pro iOS. Zařízení bude dostupné za cenu 99-149$, tedy za 2000-3000Kč a to v průběhu letošního roku. Nějaké přehnané funkce tedy od Applu v oblasti náramku na ruku nečekáme a spíše spoléháme na jednoduché ovládání a okamžitý přehled.

Dnes nejčtenější

.