Zavřít reklamu

Pokud vás bolí záda a netrpíte žádnou vrozenou vadou nebo nejste profesionální sportovec, je to s 99% tím, že špatně sedíte nebo držíte tělo při chůzi. Samozřejmě také nadváha nebo přehnaná velikost umělých prsních implantátů dělají své, ale drtivá většina populace trpí bolestí zad právě kvůli špatnému držení těla při chůzi nebo sedu. Pánové a dámy z LUMOback se rozhodli skoncovat s bolestí zad pomocí chytrých mobilních telefonů, multimediálních přehrávačů a tabletů. Vše co k tomu potřebujete je přístroj s operačním systémem iOS a pás, který je k dispozici za 149$, tedy bezmála tři tisíce korun.

Společnost původně svůj produkt představila jako součást startup inkubátoru Kickstarter, kde cíl získat 100 000 dolarů na zahájení výroby téměř dvojnásobně překonala. Navíc si malého startupu všiml Eric Schmidt a přispěl skromnou částkou pět milionů dolarů, aby se výroba rozběhla skutečně ve velkém, což se také podařilo a LUMOback je již možné objednávat přímo zde.

Vše co pás se speciální aplikací dělá je to, že vás upozorňuje na špatné držení těla pomocí jednoduché animace přímo na displeji vašeho iPhonu, iPodu touch nebo iPadu. Pás připevněný na zádech snímá polohu vaší páteře a dokáže automaticky určit, kdy se nacházíte ve špatné poloze. Samozřejmě abyste nemuseli neustále sledovat displej telefonu, upozorní pás tenký 8mm automaticky na špatné držení těla také jemnou vibrací, díky které si okamžitě uvědomíte, že stojíte nebo sedíte špatně. Aplikace všechny signály z pásu archivuje a můžete se podívat na to, jak postupně držení těla zlepšujete a kolikrát denně je nutné, aby pás vibroval.

posture-sensor-06-27-12-03

Cílem pásu LUMOback je zachovat správné držení těla a ulevit nejen vašim zádům ale také všem kloubům v těle, které jsou v důsledku špatného postavení nadměrně namáhány. Pokud vás tedy bolí záda a jste si jisti, že je to pouze špatným držením těla, což ověří váš lékař, je LUMOback rozhodně zajímavý produkt, který vás může zbavit potíží. Pokud však trpíte generativní poruchou, úrazem nebo deformací páteře, pás vám samozřejmě záda nevyléčí, může však i tak pomoci při ulehčení vašich problémů, které jsou v důsledku špatného držení těla ještě násobeny.

  • LUMOback si můžete objednat za cenu 149$ přímo zde.

 

Dnes nejčtenější

.