Zavřít reklamu

Set-top boxy v dnešnej dobe dokážu nielen vysielať digitálne televízne stanice, no viaceré z nich taktiež umožňujú ukladať na ne filmy či sledovať YouTube. Pokiaľ ale ide o súčasnú generáciu Apple TV, na prístup k televíznym programom môžeme ihneď zabudnúť, no nájdeme na nej prístup k požičovni a predajni filmov iTunes Store a ďalším populárnym internetovým službám, medzi ktorými nájdeme aj YouTube, Netflix či Vimeo. Intel chce popularitu tejto TV využiť i vo svoj prospech a podľa najnovších informácii by sme sa mali prvého konkurenčného set-top boxu dočkať už počas roku 2013.

Správa od TechCrunch tvrdí, že jedna z najvýznamnejších hardvérových spoločností, Intel, začína vybavovať zmluvy s tamojšími televíziami, čo môže znamenať aj príchod nového set-top boxu zo Silicon Valley, ktorý by narozdiel od Apple TV umožnil sledovať klasické TV programy, ako napríklad spravodajský kanál CNN. Pozoruhodné je, že sa informácie vynárajú v čase, kedy sa internet hromadí špekuláciami o bájnej Apple HDTV alebo iTV, ktorá by podľa nepotvrdených informácii tiež mala disponovať hlasovým ovládaním Siri, kamerou FaceTime ale aj obchodom iTunes Store pre požičiavanie alebo nákup filmov. Dôvodom pre odhodlanie Intelu vytvoriť vlastnú TV je zlyhanie projektu Google TV:

„Zdroj pohybujúci sa v oblasti distribúcie videa a zároveň oboznámený s plánmi Intelu a jeho obchodných jednaní povedal TechCrunch, že spoločnosť vyrábajúca polovodiče berie možnosť preniesť svoje čipy do obývačiek smrteľne vážne. Po neúspešnom úsilí presvedčiť pred pár rokmi výrobcov inteligentných TV aby používali jeho čipy už pri spustení predaja Google TV, sa spoločnosť rozhodla ísť vlastnou cestou. Zdroj tvrdí, že Intel bol frustrovaný z toho, že ‚každý robí oklieštenú verziu Google TV,‘ a tak ju chce spoločnosť vytvoriť sama a poriadne.

Plán je vytvoriť set-top box a spoplatnenú TV službu, ktorú by privítali ľudia, ktorý chcú streamovať na obrazovku vlastný obsah, no zároveň nechcú úplne „odstrihnúť“ televízny kábel a stratiť tak prístup k bežnému, kľúčovému obsahu ako napríklad športom.“

Aj keď v súčasnosti nie je známe, či niektorá z dvoch televízii prinesie i vlastné úložisko, ohlásenie novej TV od Intelu sa odhaduje už na 7. január, kedy spoločnosť organizuje svoj každoročný CES event. Podľa najnovších správ však Foxconn už testuje prototypy jablčného televízoru, ktorý by mal ponúknuť obrazovky v rozmedzí 46 až 55 palcov.

apple-tv-bgr

(obrázok: používateľské prostredie Apple TV)

Zdroj: MacRumors.com (odkaz)

Dnes nejčtenější

.