Zavřít reklamu

Od poslednej aktualizácie notebookov Macbook Pro a Macbook Air ubehlo už vyše pol roka a spoločnosť už zrejme potichu pripravuje hardvérové špecifikácie pre budúcu generáciu týchto strojov. Vieme, že Apple tak, ako drvivú väčšinu svojich produktov, aktualizuje len raz ročne. Ďalšia aktualizácia by tak mala dojsť už o pol roka a teda v priebehu júna 2013 by sme sa mali dočkať okrem predstavenia OS X 10.9 a iOS 7 aj nových generácii týchto produktov. Server DigiTimes však už dnes získal predbežné, aj keď nie veľmi detailné informácie o budúcoročných Macbookoch.

Podľa zahraničného spravodajského portálu už dnes začína Apple pracovať na prvých prototypoch nových Macbookov Air a Pro, ktoré by mali v roku 2013 priniesť prakticky len starú známu, bežnú hardvérovú aktualizáciu. Telá prístrojov by sa nemali dočkať zrejme žiadnej aktualizácie a teda opäť môžeme očakávať porty Thunderbolt a dvojicu portov USB 3.0 na 13-palcových modeloch a Macbook Air 11″. Pozoruhodnou informáciou je však fakt, že by mal Apple budúcoročný Macbook Air osadiť novou procesorovou platformou. Či sa jedná o Haswell, alebo spoločnosť nebodaj prestúpi na mobilnú architektúru ARM, nie je v súčasnosti známe.

macbook-pro

Pokiaľ by však Apple osadil Air čipom Haswell od Intelu, celkový výkon by sa oproti súčasnej generácii mohol zvýšiť až o dvojnásobok a teda by šlo o jeden z najvýkonnejších ultrabookov na svete. Táto výkonná platforma by však zároveň umožnila jablčnému gigantovi aplikovať u ultrabookov displeje Retina bez toho, aby mali väčší vplyv na výkon zariadenia, v porovnaní s modelmi 2012. Pokiaľ by teda Apple skutočne priniesol Macbook Air s Retina displejom a zároveň by Apple vyradil laptopy s bežným displejom, analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities by tak mal na krku ďalšiu úspešnú predpoveď.

macbook_lineup_2012_2013

Dnes nejčtenější

.