Zavřít reklamu

Ideológia Apple už od jeho vzniku znela: Prinášaj inováciu, nechoď po peniazoch. Inovácia v prípade Apple skutočne existuje a mnoho produktov, ktoré spoločnosť vyrobila, boli svojimi kľúčovými vlastnosťami inovatívnymi a spočiatku unikátnymi. Spoločnosť však dnes inováciu prenáša i do výrobného procesu a ako jedna z prvých gigantických spoločností presúva svoju výrobu naspäť do USA, čím nielen zabezpečí pracovné miesta pre Američanov, ale zároveň ušetrí aj na doprave a možno tak umožní i znížiť cenu svojich výrobkov.

Presun sa v súčasnosti týka len počítačov iMac, no dnes sa na svet dostala správa, podľa ktorej by sa na „novom kontinente“ mal vyrábať i najmenší a najlacnejší počítač Apple, Mac mini. Zaujímavú novinku priniesol svetu server DigiTimes, ktorá protirečí pôvodnej teórii, že prvým počítačom, ktorý by sa mal vyrábať iba v USA, bude Mac Pro. Budúce miniatúrne stolné počítače Mac mini by mal na kontinente vyrábať Foxconn, ktorý podľa serveru má na území Spojených štátov už približne 15 tovární, ktoré v súčasnosti plánujú na výrobné linky prijať niekoľko stoviek zamestnancov, ktorí by do novej práce nastúpili v priebehu roku 2013. Predaje produktu v roku 2013 sú v súčasnosti odhadované na približne 1.8 milióna, teda o 400 000 viac, ako v roku 2012.

CEO Tim Cook však už dávnejšie v rozhovore s NBC prezradil, že jeden z existujúcich produktov Mac bude vyrábaný exkluzívne v USA. Prvotné špekulácie tak súdili, že by týmto počítačom mohol byť Mac Pro, vzhľadom k jeho nízkym predajom. Drobný Mac mini je v súčasnosti najlacnejším a najdostupnejším riešením vrámci počítačov spoločnosti Apple, ktorý zároveň disponuje priemerným výkonom na úrovni 13″ verzii Macbook Pro. Počítač je v našich končinách dostupný už od 639€.

mac-mini-bottom-open

Zdroj: MacRumors (odkaz), DigiTimes

Dnes nejčtenější

.