Zavřít reklamu

Juhokórejský Samsung, spoločnosť, ktorá je v súčasnosti nielen úhlavným nepriateľom, ale zároveň aj mimoriadne dôležitým dodávateľom komponentov pre telefóny kalifornskej spoločnosti Apple, uviedol na trh svoj najnovší, originálny produkt, ktorým Samsung zrejme natrvalo zmení svet digitálnej fotografie a zároveň odpovie americkému gigantovi na jeho nový, avšak nie príliš zaujímavý digitálny fotoaparát iPod Touch piatej generácie. Samsung totiž na trh uviedol Galaxy Camera, digitálny fotoaparát s operačným systémom Android 4.1.

Samsung to však s fotografovaním myslí smrteľne vážne a dalo by sa povedať, že sa táto spoločnosť, finančne oslabená súdnymi spormi medzi ňou a Apple, snaží ísť v šľapajách inovácii a inovatívnej politiky americkej spoločnosti, čoho výsledkom je nový digitálny fotoaparát s integrovaným Wi-Fi pripojením, celulárnou konektivitou a 4.77″ displejom. Ten disponuje HD displejom s rozlíšením 1280 x 720 bodov a zároveň si stroj berie i hardvér vlajkovej lode spoločnosti, Galaxy S III. O výpočet sa tak bude starať štvorjadrový procesor Exynos s frekvenciou 1.4GHz, 1.5GB operačnej pamäte a základné úložisko bude prezentovať vstavaný 8GB pamäťový čip, pričom však kapacitu možné expandovať prostredníctvom micro-SD slotu až na 32GB. Rovnako nechýba ani vstavané GPS či GLONASS, funkcie, ktoré konkurenčnému iPod Touch chýbajú a sú jedným z dôvodov, prečo sa toto zariadenie Apple veľmi nepodarilo.

galaxy-camera

Dostaňme sa k hlavnej funkcii prístroja a to k fotoaparátu. Samotný prístroj je vlastne plnohodnotný digitálny fotoaparát, obohatený dotykovým displejom a operačným systémom Android 4.1 Jelly Bean, pričom už len jeho telo nasvedčuje, že sa nejedná o obyčajný ochranný kryt pre Samsung, ale o plnohodnotné a samostatné zariadenie so 4.8-palcovým displejom. Fotoaparát teraz dokáže zachytiť fotografie s rozlíšením až 17 megapixelov, za ktorým mierne zaostáva video, avšak tiež s unikátnym rozlíšením 16.1 megapixelov. Vďaka objektívu je prístroj schopný realizovať až 21-násobný zoom a nechýba ani LED blesk.

Samotný prístroj je v našich končinách dostupný už od 460€ a teda je o 130€ drahší v porovnaní s najnovším iPod Touch. Zároveň však narozdiel od iPodu však podporuje GPS a GLONASS, ako aj LTE dátový prenos prostredníctvom micro-SIM karty, akú využíva aj napríklad iPhone 4 a 4S. Zabudovaná kapacita je však stanovená na 8GB, pričom je možné ju navýšiť až o 32GB prostredníctvom pamäťovej karty microSD, ktorú si však už musíte zaobstarať sami. iPod Touch je dostupný od 329€ a ponúka vstavanú 32GB kapacitu bez možnosti rozšírenia.

camera_white_07

Dnes nejčtenější

.