Zavřít reklamu

Zdá se vám, že jsou smartphony a tablety Samsungu všude, kam se podíváte? Pokud ano, možná se nejedná o náhodu. Horace Dediu je analytik, který se specializuje na technologický průmysl, ještě konkrétněji na mobilní telefony a Apple. Již v minulosti komentoval řadu témat týkajících se kalifornské společnosti, vyjadřoval se k její strategii a financím. Na svém blogu (Asymco.com), kde mimo jiné naleznete velké množství dat (nejen) o společnosti vyrábějící jablečné železo, publikoval graf, který by vás mohl zajímat.

Dle autorových údajů je marketingový rozpočet Samsungu opravdu obrovský. Bohužel stále se jedná pouze o odhad, Horace však citovala na svém webu CNN (Fortune), což mu dodává váhu. Analytik tvrdí, že Samsung v souhrnu nyní utrácí téměř 12 miliard amerických dolarů, což je dle něj více, než Apple, HP, Dell, Microsoft a Coca-Cola dohromady.

Mimochodem, o částečném úspěchu reklam na výrobky jihokorejské společnosti jsem již upozorňoval v článku pro Men´s Magazine i na svém blogu. Samsung totiž dle serveru AdWeek převálcoval své konkurenty v počtu shlédnutí svých videí.

Graf: Horace Dediu, Asymco.com

Dnes nejčtenější

.