Zavřít reklamu

Analytici odhadují, že se iPhone začne představovat dvakrát ročně. Apple by měl nabízet iPhone v rychlejších intervalech mezi jednotlivými verzemi s cílem zvýšit konkurenceschopnost telefonu. Apple prozatím nabízí pouze jediný model mobilního telefonu (když nepočítáme prodej starších generací) a v oblasti mobilních telefonů je rok neskutečně dlouhá doba, během které ostatní výrobci jako je Samsung, Nokia nebo Sony Ericson představí desítky nových modelů, včetně několika modelů v nejlepší a nejdražší řadě, do které patří také iPhone.

Apple tak sice bude počítat s tím, že zákazníci budou jednotlivé generace přeskakovat, ovšem prodejní čísla by se měla zachovat zejména díky aktuálním produktům, které budou vždy schopné konkurovat novým modelům ostatních výrobců. Apple tak navíc předejde tomu co ho trápí v současné době. Zákazníci již v druhém půlroce po vydání aktuálního modelu nenakupují iPhony a čekají na novou verzi. Nové telefony by tak měly být dostupné každého půl roku a to vždy v normální verzi a ve verzi S, která jak již víme přidá zejména výkon aktuálním modelům. Alespoň tak to odhaduje Horace Dediu z Asymco a Peter Misek.

Dále se oba analytici shodují na tom, že iPad 5. generace by měl být k dispozici kolem června příštího roku s tím, že nabídne IGZO displej, což povede ke snížení jeho tloušťky a další technologie se pak postarají také o redukování hmotnosti. iPad mini 2. generace by měl být dostupný zhruba ve stejnou dobu a nabídne Retina displej a zřejmě také několik barevných variant po vzoru iPod touch. Peter Misek se pak domnívá, že Apple v září nebo v říjnu příštího roku představí také Apple HDT.

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.