Zavřít reklamu

29. november bol deň, kedy sa spoločnosť krátko po 19. hodine nášho času rozhodla po dlhom, prakticky dvojmesačnom odklade rozhodla vydať novú verziu prehrávaču a synchronizačného nástroju iTunes 11, ktorý priniesol po niekoľkých rokoch svojej existencie výraznú zmenu užívateľského prostredia, viac podobného mobilnému operačnému systému iOS. Aj napriek tomu, že spoločnosť Apple odložila vydanie aplikácie na koniec novembra, aby vydala bezchybný a stabilný produkt, môžeme v ňom stále nájsť niekoľko chýb, ktoré by mali byť vyriešené v budúcej verzii bezplatne dostupnej aplikácie pre dva najrozšírenejšie OS pre počítače.

Podľa slov Walta Mossberga zo serveru AllThingsD údajne spoločnosť Apple pripravuje drobný update, ktorý by mal poskytovať opravu niekoľkých chýb obsiahnutých v prvotnej verzii nového iTunes. Zároveň pripomína, že spoločnosť nemá v pláne prinavrátiť do programu režim Cover Flow, ktorý vraj žiada len malé množstvo používateľov a navyše sa Apple chce orientovať na nový režim zobrazenia Expanded View, ktorý svojimi animáciami a spracovaním čiastočne pripomína zložky predstavené v roku 2010 ako súčasť operačného systému iOS 4. Malý update, ktorý by mal program pravdepodobne aktualizovať na verziu 11.0.1, by mal opraviť nasledovné chyby:

  • Aktualizácia pravdepodobne prinavráti službu, ktorá dokáže detegovať duplikované skladby v knižnici iTunes.
  • Niektoré albumy nemusia zobrazovať svoj obal. Jedná sa však o unikátnu chybu, ktorú už spoločnosť vyriešila.
  • Chyba, ktorá bráni majiteľom Apple TV bezdrôtovo streamovať filmy z iCloudu na TV.

V prvotnej verzii nového iTunes 11 sa však nachádza i ďalšia, pomerne kuriózna chyba, ktorá trápi väčšinu slovenských používateľov. Apple si totiž pomýlil slovenský preklad slova „Free“ a pokiaľ sa teda rozhodnete pripojiť váš iPod, iPhone alebo iPad k aplikácii, zistíte, že namiesto voľného miesta máte miesto zadarmo. Je teda otázne, ako dlho bude trvať oprava chyby, no osobne mi príde chybička celkom vtipná.

itunes11-zadarmo

Dnes nejčtenější

.