Zavřít reklamu

Společnost ETrade zavýbající se prodejem součástek mobilních telefonů přinesla fotografie toho, co označuje jako šasi iPhone 5s. Fotografie jsou v souladu s tím, o čem jsme vás již dříve informovali, tedy že se Apple chystá již na jaře roku 2013 uvést na trh novou verzi iPhone 5, označenou jako iPhone 5s. Hlavním důvodem má být změna vnitřní konstrukce telefonu, která povede ke snadnější montáži, díky čemuž budou dělníci ve Foxconnu stíhat dodávat Applu dostatečné množství mobilních telefonů pro uspokojení všech zákazníků.

Tento scénář je opravdu velmi pravděpodobný, ovšme spekuluje se i v jeho případě o dvou možných variantách. První možností je, že společnost opravdu jen změní vnitřní strukturu telefonu, o čemž pravděpodobně informuje až server Ifixit, který telefon rozebere a zjistí, že je sktuečně jiný a Apple jej bude stále prodávat jako iPhone 5 a nebude o tom ani informovat. Druhou možností je že současně s předěláním vnitřní konstrukce telefonu dojde tkaé ke změně hardware a společnost tak rovnou představí nový výkonnější model iPhone 5s.

Na fotografii vidíme šasi z nového modelu iPhone 5 nebo iPhone 5s, záleží na tom, jaký scénář Apple zvolí. konstrukce je velice podobná iPhone 5 a nejvýraznější změnou je jiné uspořádání otvorů pro šrouby, které drží základní desku na šasi. Samozřejmě jsou zde i další malé rozdíli, které však vidíte sami na porovnání fotografií a jsou označeny barevně. Pravost fotografie je jako vždy nemožné ověřit a tak je možné, že se díváme na prototyp iPhone 5, který nakonec společnost zavrhla. Z mého osobního pohledu je nejpravděpodobnější varianta ta, že se skutečně díváme na šasi příštího modelu iPhone. Nejedná se však o iPhone 5s, ale pouze o upravenou verzi iPhone 5, která zjednodušší konsrukci telefonu a Foxconn nebude mít problém dodávat dostatečné množství iPhonů. Apple tak jen mírně upravil konstrukci telefonu a zákazníky o tom vůbec nebude informovat.

iphone_5s_rear_shells

 

iphone_5s_shell_exterior

Dnes nejčtenější

.