Zavřít reklamu

Počítačové pirátství se postupně dostalo z počítačů na konzole a v neposlední řadě také na mobilní zařízení jako jsou iPhone, iPod touch a iPad, tedy do aplikací dostupných na iTunes App Store. Zřejmě se vám zdá stejně jako nám velmi zvláštní, že někdo kdo má mobilní telefon za bezmála 20 000Kč si aplikaci za 20Kč raději ukradne z internetu a riskuje tak nestabilitu nejen aplikace ale celého systému, než aby za ni zaplatil. Množství lidí kteří to tak dělají však alespoň podle vývojářů z Hunted Cow není vůbec zanedbatelný a celá situace došla tak daleko, že vývojáři známé hry Battle Dungeon zablokovali přístup k jejich serverem a znemožnili hraní přes internet.

Za vše může právě pirátství, které přetížilo servery a tak platící hráči doplatili na přetížené servery, které padaly a nebylo možné plnohodnotně hrát. Problém je v tom, že pokud by každý kdo na serverech hraje za aplikaci zaplatil, mohli vývojáři kromě samotného software updatovat také servery a obstarat vetší počet uživatelů. Bohužel však nemají z čeho a pokud se na server připojí milion uživatelů z nichž pouze 100 000 zaplatilo za samotnou aplikaci, těžko mohou updatovat servery. K přetížení serverů došlo poté, co se na známém serveru piratebay.se objevila pirátská verze hry Battle Dungeon.

Vývojáři se i přes vzniklou situaci zachovali férově a hráčům kteří za hru zaplatili nabízí možnost kontaktovat oficiální podporu společnosti a požádat o vrácení částky, za kterou hru koupili, ta jim bude samozřejmě vrácena. S obnovením serverů se totiž do chvíle než se Applu podaří vyřešit problém s nelegálními kopiemi her globálně, nepočítá.

26_large_verge_medium_landscape

*Zdroj: battledungeon.com

Dnes nejčtenější

.