Zavřít reklamu

Spolu s koncom roku začína spoločnosť Apple testovať novú verziu svojho mobilného operačného systému iOS 6.1, ktorý by mal byť dostupný pre verejnosť už do konca roku 2012. Kým presný dátum nie je stanovený, vieme už, že systém aj naďalej podporuje staršie a slabšie prístroje, teda iPhone 3GS a iPod Touch 4. generácie, o ktorých sa dokonca jeden čas tvrdilo, že systém iOS 6 pre ne nebude dostupný. Dnes, teda deň po vydaní tretej beta verzie nového systému pre vývojárov, sa na internet dostal aj zoznam objavených noviniek, ktoré systémový update prináša.

  • Pri prvotnej konfigurácii iCloud od vás prístroj žiada, aby ste potvrdili vaše heslo k Apple ID, pre používanie funkcii FaceTime a iMessages. Rovnako chce aj potvrdiť, akým spôsobom vás budú môcť ľudia kontaktovať, s tým že tieto nastavenia budete môcť zmeniť kedykoľvek neskôr.
  • Ukážková karta v aplikácii Passbook bola mierne aktualizovaná pre Spojené Kráľovstvo. Zmena sa týka názvov, ktoré teraz zmenili pojmy „movie tickets“ a „theaters“ na „cinema tickets“ a „cinemas“.
  • Nastavenia reklamy, dostupné v sekcii Všeobecné -> Informácie -> Reklama teraz obsahuje nové tlačítko Reset Advertising Identifier, vďaka ktorému je možné resetovať nastavenia reklám iAd zobrazujúcich sa prevažne vo voľne dostupných aplikáciach na App Store. Kým v predchádzajúcej beta verzii nebolo funkčné, beta 3 ho napravila a už je možné ho používať.
  • Telefóny s hlasovou asistentkou Siri, teda iPhone 4S a iPhone 5, majú teraz v nastaveniach možnosť obmedziť funkcie Siri len na hlasové vytáčanie. Vďaka tejto funkcii si teda Siri pri vyslovení mena osoby vo vašich kontaktoch nepomýli jej meno s menom interpreta dostupného na vašom iPhone.

ios6beta3

Dnes nejčtenější

.