Zavřít reklamu

Nový iMac se samozřejmě dostal také na stůl k pánům z iFixit, kteří jej již stihli rozebrat do posledního šroubku. Bohužel pro iFixit je iMac z hlediska jeho konstrukce a opravitelnosti zklamáním. Zatím co předchozí generace iMacu dostala hodnocení opravitelnosti 7/10, nový model dostal pouze 3/10, což není od jednoho z nejznámějšího servisního střediska na světě zrovna lichotivé hodnocení. Na druhou stranu se z uživatelského hlediska změnilo vše, na co si uživatele předchozích generací stěžovali. Místo několika menších větráčků je nový počítač vybaven pouze jedním, velkým centrálním větrákem.

To nejen že snižuje hluk počítače který byl již dříve na vynikající úrovni, ale navíc se snižuje riziko poškození některého z ventilátorů. Je přece jen menší šance že se rozbije jeden větrák z jednoho, než jeden ze tří. Apple také přidal druhý mikrofon, díky čemuž je nyní lepší kvalita zvuku při videohovorech. Zlepšení se dočkal také pevný disk, který nyní není 3,5″, ale pouze 2,5″ a navíc pogumovaný, což vede ke snížení vibrací přenášených z motoru disku přímo do těla počítače. iFixit si přesto myslí následující.

„Nový 21,5″ iMac je pro nás zklamaáním. Měli jsme docela strach, když jsme viděli super tenké šasi během jeho představení na Apple Keynote a bohužel jsme měli pravdu. Sklo a LCD panel jsou nyní přilepeny neuvěřitelně silným lepidlem k rámu počítače. Pryč jsou působivé magnety, které do současné generace držely sklo v šasi iMacu.“

  • Nic uvnitř iMacu nepřipomíná loňský model.
  • Apple vyměnil 3,5″ pevný disk za 2,5″ disk, díky čemuž ušetřil cenné místo uvnitř počítače.
  • Pevný disk má na svých okrajích gumový kryt, díky čmuž jsou tlumeny vibraze z disku.
  • Místo několika menších větráčků Apple nově spoléhá na jeden velký centrální větrák, který chladí útroby počítače.
  • Nový iMac má dvojici mikrofonů pro zlepšení kvality zvuku při FaceTime hovorech nebo Skype hovorech.
imac_teardown

*Zdroj: ifixit.com

Dnes nejčtenější

.