Zavřít reklamu

Zatím co první majitelé si svůj iMac přinesli domů až dnes nebo na něj v případě 27″ modelů budou ještě minimálně dva týdny čekat, redakce prestižních zahraničních serverů získaly možnost testovat tyto počítače již několik dnů. Největší chvála se zatím všeobecně u nové generace iMaců pěje na jejich displeje, jenž podle recenzentů i běžných uživatelů eliminují odrazy a odlesky a podávají skvělé barvy. Navíc díky laminaci Apple zvýšil zážitek uživatelů ze sledování displeje, který působí mnohem blíže k očím. Pojďme se podívat na hodnocení serverů CNET a The Verge.

CNET
Je možné že jsem znepokojen tím, že je konstrukce tou nejzajímavější věcí na nových iMacích. Tenký rámeček je hezký na pohled, ale to nezlepšuje rychlost nebo celkovou užitnou hodnotu počítačů. Naštěstí pro Apple, inovuje design u počítače, který má dostatečně silný technický základ. Jedná se o nadějnou aktualizaci, ale je pár věcí, díky kterým nedosáhne iMac na elitní postavení.

Redakce Cnet měla k dispozici skutečně nadupaný model za 2599$, ve kterém byl procesor s 3,4GHz, 1TB Fusion mechanika a NVIDIA GeForce GTX 680MX. Podle redakce byl počítač docela dobrý a nejvíce si pochvalují laminaci, díky které se znatelně snížil odlesk okolí od displeje. Na druhou stranu však při přímém srovnání s DELL XPS iMacu chybí některé věci jako je dotyková obrazovka nebo Blu-ray mechanika, které mohou být pro některé uživatele rozhodujícím důvodem pro koupi.

The Verge
IPS panely jsou stejné jako v loňské generaci iMaců, ale jsou mnohem lépe integrovány do samotného těla počítače. Apple říká, že laminováním displeje na sklo snížil odrazy o 70% a skutečně je to pravda. Problémy s odrazy jsou mnohem menší, i když tam samozřejmě ještě nějaký odraz a odlesk je. Díky novému výrobnímu procesu také vnímáte displej mnohem blíže k vám. Skoro to vypadá, jakoby obraz vyskakoval z displeje. Okolo displeje je lesklý rámeček ve kterém je umístěna HD FaceTime kamera a ten je vlastně nejvíc reflexním místem na celém počítači.

Musím říct, že jsme byl překvapen o kolik se mohla zlepšit obrazovka při použití stejných technologií, jaké jsou v loňském modelu, ale vypadá to, že plastická chirurgie dokáže zázraky. Oba displeje mají fantastickou reprodukci barev, jsou jasné a displej má téměř 180° pozorovací úhly.

Celkově hodnotí The Verge oba iMacy skvěle a dává jim hodnocení 9/10 s tím, že se stále jedná o nejlepší all-in-one počítače na trhu. Na druhou stranu však dodává, že pro stroje s Windows 8 integrující pokročilé funkce a Media Center jsou dveře stále otevřené a na trhu je místo i pro ně.

*Zdroj: Theverge.com, cnet.com

Dnes nejčtenější

.