Zavřít reklamu

Stanice BBC udělala rozhovor s Tonym Fadellem, který se mimo jiné rozpovídal také o vyhození Scotta Forstalla z Applu. Tony Fadell je dobře známý jako otec iPodu, který dříve působil jako Senior Viceprezident divize iPod a jako zvláštní poradce samotného Steva Jobse. tony Fadell opustil Apple v roce 2008 a důvodem k jeho odchodu ze společnosti bylo podle mnohých právě časté nedorozumění s Forstallem, který se v té době již stal šéfem vývoje iOS, který úzce souvisel mimo jiné také s iPodem touch, který pro změnu spadal do divize, jíž velel právě Tony Fadell.

Odchod Fadella navíc nebyl na jeho vlastní žádost, ale poté co Forstall správní radě navrhl, že by bylo vhodné, aby se Apple šéfa iPod divize zbavil, protože nechce respektovat některé nařízení ze strany Forstalla týkající se operačního systému iOS. To byla poslední kapka a Fadell raději odešel sám, než aby byl vyhozen.

V rozhovoru Fadell nejprve na otázku co si myslí o vyhození Forstalla z Applu odpověděl: „Dostal to co si zasloužil, když byl donucen opustit Apple“. Dále se jej reportér zeptal na osobní problémy které spolu dvojice manažerů společnosti Apple měla, na což však Tony odpověděl stejnou větou jako na předchozí otázku, pouze použil jinou formulaci: „Myslím, že to co se stalo před pár týdny, bylo zasloužené a oprávněné“. Tony dále dodal, že v momentě kdy se v Applu dozvěděli o vyhození Forstalla, nenechalo to nikoho v Curpertinu chladným a zaměstnanci jásali. Tony Fadell v současné době působí jako zakladatel a CEO společnosti Nest, která se soustředí na populární vývoj a prodej populárního termostatu Nest, kterému se podrobně věnujeme v článku Otec iPodu představil unikátní termostat.

Dnes nejčtenější

.