Zavřít reklamu

Spoločnosť Microsoft dnes vydala nový update pre svoj komunikačný program Skype, respektíve jeho verziu pre iOS. Nová verzia prináša niekoľko nových funkcii, ktoré užívatelia dlho očakávali a už pár dní boli dostupné na konkurenčnom mobilnom operačnom systéme Google Android. Samotný klient vo verzii 4.2 je dostupný úplne zadarmo a pre všetky Apple zariadenia s mobilným operačným systémom iOS 4.3 alebo novším, teda sa jedná o iPhone 3GS, iPad, iPod Touch 3. generácie a zároveň všetky novšie prístroje. Rovnako je aplikácia optimalizovaná aj pre nový 4-palcový Retina displej nového iPhone 5 a iPod Touch.

Tak ako Apple v prvej polovici tohto roku nahradil staršie IM aplikácie novými Messages v OS X Mountain Lion, aj Microsoft sa rozhodol premeniť svoj Skype na jednotnú základňu pre pomaly všetky ostatné sociálne siete. Začalo to integráciou Facebook-u a dnes to pokračuje možnosťou prihlásenia sa do aplikácie prostredníctvom účtu Microsoft Account. Prostredníctvom novej verzie Skype pre iOS tak odteraz budete môcť komunikovať s vašimi kontaktami na Live Messenger, Hotmail a Outlook.com.

Druhou skvelou vychytávkou Skype 4.2 sú smajlíci. Tí sa totiž po dlhom čase dočkali vlastného menu a dokonca i animácii. Tie sú však dostupné len na zariadeniach s displejom Retina a tak ich neuvidíme ani na najnovšom iPade mini. Okrem nich však program teraz umožňuje mazať či upravovať odoslané správy, vytvárať používateľské profily priamo cez aplikáciu a nakoniec aj upravovanie uložených telefónnych čísel. Kompletný zoznam zmien vám prinášame tu:

  • Chatujte s kontaktami Messenger, Hotmail a Outlook.com
  • Podpora Microsoft Account
  • Podržte správu, aby ste ju mohli zmazať či upraviť
  • Vytvorte si konto priamo v aplikácii
  • Vyberajte si emotikony počas písania textu
  • Animované emotikony pre displeje Retina
  • Upravujte uložené telefónne čísla

skype_4-2_ipad_mini

Dnes nejčtenější

.