Zavřít reklamu

S blížícím se koncem roku se blíží také období kdy média začínají rekapitulovat letošní rok. Stejně tak tomu je i na LsA a tak se postupně podíváme na rekapitulaci výsledků společnosti Apple v několika kategoriích. Nebude se však jednat o informace pouze za letošní rok, ale za celou dobu kdy se dané produkty nebo služby nabízejí. Pro začátek se pojďte podívat na to, jak se vyvíjí stahování z iTunes App Store a jaké kategorie jsou nejstahovanější.

Komulativní graf stahování z iTunes App Store ukazuje vývoj stahování od zahájení provozu internetového online obchodu s aplikacemi iTunes App Store až do září letošního roku. Graf neukazuje počet stažených aplikací v daném měsíci, ale vždy počet všech stažených aplikací od zahájení iTunes App Store až po daný měsíc. Graf ukazuje počet všech stažených aplikací ve všech zemích kde je iTunes App Store od zahájení iTunes App Store až po září letošního roku. Do konce letošního září tedy bylo z iTunes App Store celkově staženo více než 35 miliard aplikací.

Apple App Store: number of downloads as of October 2012

 

Aplikace z kterých kategorií se nejčastěji stahují?
Na základě všech stažených aplikací v červenci letošního roku, provedla společnost Statista graf, který ukazuje procentuální zastoupení jednotlivých kategorií aplikací ve všech stažených aplikacích. Celkem bez překvapení se na čele grafu umístila kategorie her, které si stáhlo 17,62% všech uživatelů, kteří v červenci stáhli něco z iTunes App Store. Na druhém míste je kategorie Entertainment s 9,99% stažení, kterou následuje sekce Educations. Aplikace ze sekce Educations se stahovaly v 9,67 procentech z celkového počtu stažených aplikací.

Velmi zajímavou sekcí jsou knihy, které předběhly aplikace pro cestování, poslech hudby, čtení novinek nebo dokonce aplikace ze sekce Utilities. Graf sice ukazuje pouze procentuální zastoupení kategorií iTunes App Store v aplikacích stažených za červenec, na druhou stranu se však toto pořadí nijak závažně nemění s jediným rozdílem, kterým je cestování. Tato kategorie je totiž hojně využívána především v období dovolených, tedy v červenci a srpnu.

Most popular Apple App Store categories in July 2012

*Grafy pochází od společnosti Statista, která je vypracovala na základě dat přímo od společnosti Apple Inc. Více grafů a zajímavostí najdete na webových stránkách statista.com

Dnes nejčtenější

.