Zavřít reklamu

Ed Fries stál u zrodu konzole Microsoft Xbox jako jeden z jejích hlavních autorů a nyní stojí za novým projektem herní konzole s operačním systémem Android s názvem Ouya. Konzole Ouya je právě ta konzole o které se mluví jako o nejlevnější konzoli v historii, jenž by měla změnit svět konzolí a nabídnout uživatelům možnost hraní za vynikající cenu. Ed Frieser v rozhovoru pro magazín GameInformer uvedl, že společnosti jako je Sony, Microsoft nebo Nintendo musí reagovat na nový způsob vnímání her, který nastavil Apple pomocí iTunes App Store a platformy iOS.

Rozhovor se dostal na povrch pouze několik málo hodin poté, co jsme uvedli náš článek s titulkem Hry pro iOS jsou neskutečně levné a v podstatě se společně skvěle doplňují, proto doporučujeme také přečíst náš článek. Fries uvedl: „Zatím co Apple neinvestoval prozatím do dnešního dne do trhu s konzolemi, jsou si ostatní společnosti vědomi vlivu Applu na toto odvětví trhu. Je stále těžší a těžší pro tradiční konzole ignorovat Apple. Nyní mají kluci kteří dělají hry jenž potřebují aktualizace otevřené možnosti. Aktualizace her pro Xbox nebo PS3 stojí strašně moc peněz. Pro iOS to však není problém.“

Freis se v rozhovoru soustředil zejména na jednoduchou možnost aktualizací her pro iOS a její těžkopádnost pro Xbox a PS3. Další problém navíc podle Freise spočívá v tom, že hráči chtějí čím dál víc hrát hry zdarma a Apple jim tuto možnost nabízí. Příští generace konzolí se tak musí zaměřit především na nové možnosti jak dovolit vývojářům levně aktualizovat své již vydané aktualizace a hráči budou muset dostat možnost hrát zdarma alespoň nějaké tituly.

Dnes nejčtenější

.