Zavřít reklamu

Podle informací serveru DigiTimes bude iPad mini a iMac až do začátku příštího roku stále patřit mezi nedostatkové zboží. iPad mini stejně jako iMac samozřejmě budou nabízeny i na konci letošního roku, ovšem zákazníci by měli počítat s možností, že některé modely nebudou k sehnání. Limitující faktor pro výrobu iMaců a iPadů mini se v tomto případě stal displej, který nejsou schopny dodavatelské společnosti s Asie vyrábět v dostatečném množství. Podle DigiTimes měl Apple objednat pro čtvrté čtvrtletí letošního roku 10 000 000 iPadů mini, ovšem reálně se jich stihne vyrobit pouze 6 000 000. Apple tak za svým původním plánem zaostává o 40%, za což může zejména problém společnostiAU Optronics.

U iPadu mini totiž Apple spoléhá na dodávky panelů od společností LG a AU Optronics. Bohužel pro Apple se však AU Optronics zatím výroby displejů příliš neúčastní. Společnost má velké problémy s výrobou displejů pro iPad mini, které přitom nepoužívají nikterak revoluční technologii a problémy s jejích výrobou tak nejsou spojeny s náročností společnosti Apple, ale s tím, že výrobce nezvládá vyrábět displej kvůli problémům na své výrobní lince. LG se tedy stal téměř výhradním dodavatelem panelů pro iPad mini a výrobní linka společnosti se skutečně musí ohánět.

V případě iMacu je pak problém s displeji, jejichž výrobu obstarává pro Apple společnost LGD. Ta totiž nestíhá vyrábět dostatečná počet panelů a snaží se změnit výrobní proces, aby dokázala poptávku Applu uspokojit. Podle těchto zpráv tedy Apple nedokáže v prvním fiskálním čtvrtletí roku 2013, které právě probíhá, uspokojit všechny své zákazníky a je tak potřeba počítat nejen se ztrátou na zisku, ale také na hodnotě akcií, jejichž cenu podobné situace velmi ovlivňují. Podle všeho by se měla situace vyřešit až v prvním čtvrtletí příštího roku a Apple by měl do konce března již stíhat vyrábět dostatek všech svých produktů, aby uspokojil zákazníky.

iMac_2012

Dnes nejčtenější

.