Zavřít reklamu

Podobne ako v priebehu týždňa sa začali iTunes kupóny oficiálne predávať aj na Slovensku, tak sa začali dnes predávať aj v podobe digitálnej prostredníctvom známej sociálnej siete Facebook. Vedenie spoločnosti by týmto krokom malo nielen, že rozšíriť povedomie o iTunes Store, ale aj zarobiť až 260 miliónov dolárov. Tieto kupóny by mali byť dostupné prostredníctvom funkcie Facebook Gifts, ktorú používatelia siete môžu používať, pokiaľ chcú svojim priateľom zakúpiť rôzne virtuálne darčeky, napríklad do sociálnych hier typu Farmville.

„Počnúc dnešným dňom, Facebook Gifts vám umožní okamžite obdarovať vašich priateľov digitálnymi iTunes darčekmi a odporučiť im albumy, filmy, hry, aplikácie a mnoho ďalšieho na iTunes Store. Vyhľadajte si špecifickú skladbu alebo album, alebo nechajte rozhodnúť vášho kamaráta. Digitálne iTunes kupóny sú dostupné za $10, $15, $25 alebo $50.“

Server AllThingsD taktiež tvrdí, že Apple v priebehu fiškálneho roku 2012 zarobil na iTunes 7,5 miliardy amerických dolárov, z čoho až 2 miliardy tvorili zisky z kupónov iTunes Gift. Predajcovia týchto kariet si taktiež nechávajú približne 13% zisku z každej predanej karty. Podľa neho by tak mal Facebook ako aktívny predajca získať až približne 260 miliónov dolárov a to len vďaka tomuto produktu. Apple zrejme poskytol službu Facebooku rád, keďže obe spoločnosti začali po nepodarenom iTunes Ping bližšie spolupracovať, čoho výsledkom je aj integrácia služby do iOS 6 a OS X 10.8 Mountain Lion.

facebook_itunes_digital_gift_card

Dnes nejčtenější

.