Zavřít reklamu

I přesto, že se v letošním roce hojně diskutovalo o společnosti Sharp jako o výrobci displejů pro nové produkty společnosti Apple, skutečnost je taková, že stále drtivou většinu displejů vyrábí Samsung a LG. V případě iPadu mini, který využívá TFT IPS panel s úhlopříčkou 7,9″ a rozlišením 1024×768 s hustotou pixelů 163ppi, se však Samsung nestará o výrobu displejů vůbec. U iPadu mini totiž Apple spoléhá na dodávky panelů od společností LG a AU Optronics. Bohužel pro Apple se však AU Optronics zatím výroby displejů příliš neúčastní.

Společnost má velké problémy s výrobou displejů pro iPad mini, které přitom nepoužívají nikterak revoluční technologii a problémy s jejích výrobou tak nejsou spojeny s náročností společnosti Apple, ale s tím, že výrobce nezvládá vyrábět displej kvůli problémům na své výrobní lince. LG se tedy stal téměř výhradním dodavatelem panelů pro iPad mini a výrobní linka společnosti se skutečně musí ohánět. Jen tento měsíc si totiž Apple objednal více než čtyři miliony kusů displejů pro iPad mini. Bohužel co se displejů pro Apple týká, nemá LG zrovna nejlepší jméno.

Doposud totiž uživatele MacBook Pro Retina trápí problémy s duchy na displeji. Co se týká iPadu mini problémy s displejem se zatím žádné neobjevují a uživatele si všeobecně ještě na nic co se týká iPadu mini a jeho konstrukce nebo problémů s hardwarem nestěžují. Podle dostupných informací však začíná mít problémy i společnost LG, která nebyla ze začátku připravena na tak velké množství objednávek ze strany Applu a tak hrozí, že se iPad mini již za nedlouho stane nedostatkový stejně jako například iPhone 5.

ipadmini-nfs

*Zdroj: pocketnow.com

Dnes nejčtenější

.