Zavřít reklamu

Navzdory tomu že Apple již za tři týdny oficiálně ukončí testování služby Messages a zprávy od Applu by měly přejít do ostré verze, díky které zanikne také podpora operačního systému OS X 10.7 Lion, nejsou zatím iMessages zcela dokonalé. Jak jsme již včera informovali, může se stát, že v případě selhání serverů společnosti Apple, které zabezpečují právě služby FaceTime a iMessages, dojde k situaci, kdy se zpráva iMessage odešle jako sms i v případě, že jste neustále připojeni k internetu.

Operační systém iOS je primárně nastaven tak, aby v případě kdy selže odeslání zprávy formou iMessage, odeslal danou zprávu pomocí zprávy sms. Apple však naštěstí do nastavení iOS přidal také možnost, jak odesílání zpráv které se tváří jako iMessage ale nakonec jsou odeslány pomocí sms, zamezit. Pokud však dané nastavení aktivujete počítejte s tím, že v případě kdy selže odeslání iMessage, dotyčný zprávu zkrátka neobdrží vůbec.

Pro aktivaci omezení posílání iMessage zpráv formou sms stačí v nastavení mobilního operačního systému iOS zvolit položku zprávy a v ni vypnout možnost Poslat jako SMS. Jakmile možnost deaktivujete, nemělo by se stát, že za nedoručitelnou iMessage nakonec zaplatíte jako za běžnou sms. Bohužel jak víme od našich čtenářů, v případě že selžou servery Applu, ani toto omezení nezaručí, že iMessage nakonec neodejde formou sms, to však jen v krajním případě a pouze u některých uživatelů, jinak nastavení funguje spolehlivě.

Dnes nejčtenější

.