Zavřít reklamu

Apple začíná mít v poslední době čím dál větší problémy se službou iMessage a FaceTime. Poslední měsíc se výpadky těchto služeb projevují každý týden na několik hodin a společnost se zatím oficiálně nevyjádřila, proč se tak děje. Dnes zhruba ve tři hodiny odpoledne našeho času přestala služba iMessage stejně jako FaceTime fungovat poměrně velkému počtu uživatelů iOS zařízení a aplikace Messages nebo FaceTime pro OS X.

Problém se projevuje tak, že se zpráva neustále odesílá, ovšem její odeslání ani po několika desítkách minut nebo hodinách neproběhne. Apple má s iMessage také další problémy, během kterých například server doručí zprávu na jiné zařízení než ze kterého aktuálně komunikuje a mnoha lidem se tak stává, že pokud používají dvě iOS zařízení a například komunikují z iPadu, najednou z ničeho nic jim další zpráva nedojde na iPad ale pouze na iPhone.

Osobně mám také problém s tím, že iMessage často špatně detekují, zda jste připojeni k internetu a je možné odeslat iMessage nebo je nutné již použít sms a tak při cestě do zahraničí kdy nepoužívám internet pravidelně dostanu iMessage až za několik dnů, místo aby se zpráva odeslala jako standardní sms. Apple by si měl co nejdříve uvědomit, že právě výpadek služeb společnosti RIM kdy nebylo možné několik desítek hodin odesílat ani přijímat zprávy Blackberry Messanger, stálo společnost velké množství korporátních klientů, kteří se s výpadkem nesmířili.

Varování!
Na závěr ještě doplním varování, abyste se zbytečně nepokoušeli odeslat několik desítek iMessage ve snaze zprovoznit službu. Je totiž velmi pravděpodobné, že všechny zprávy budou nakonec odeslány, ale již jako standardní placené sms a to i v případě, že jste stále připojeni k internetu!

imessage_fail
imessage_error
error_imessage

Dnes nejčtenější

.